Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Skinoren/Differin

Skinoren/Differin

Pozdravljeni!

Naj se vam najprej zares lepo zahvalim. Pisala sem vam v zvezi s težavami las, sedaj sem stopila v ”akcijo” – na preglede, ki ste jih priporočali. Upam na rešitev, oz. da odkrijem vzrok.

Imam pa vprašanje glede kože. Uporabljam Skinoren in se mi zdi, da mi ne pomaga več. Celo delajo se mi mozolji po njem. Kakšna je razlika z Differinom? Jemljem kontracepcijo Yasminelle o kateri na forumu preberem, da zadržuje vodo, medtem ko mi ginekologinja trdi da temu ni tako:( in je tudi tukaj morebiten razlog?

Skratka zanima me učinek Differina?

Hvala in se vam verjetno še kaj javim:).

S.

POzdrav!

Skupni imenovalec obeh problemov je prekomerno delovanje androgenih hormonov, zato bi jemanje opisane kontracepcije delovalo na oba problema.
Differine ali Skinoren sta različni substanci, učinek je podoben.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor.

Kako pa da potem kontracepcija deluje obratno? Ful mozoljev, po celem telesu, ful čudni lasje, zlepljeni, potem slabost (tabletke jemljem pred spanjem), enormno povečan apetit, pridobitev na teži, zaspanost in nezmožnost po rekreaciji, slabši vid. Pojavi so se zgodili takoj ob jemanju, jemljem pa tabletke 14 dni. Je Logest tudi ok za težave z androg. hormoni, ker so mi te tabletke bolj odgovarjale?

Pozdrav!

Omejene težave so lahko v zvezi s hormonskimi tabletami.
Vsekakor pa po 14. dneh ne pričakujte učinka, traja nekaj mesecev, da se pokažeko učinki zdravila.
Logest nima omenjenih delovanj.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close