Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Škiljenje

Škiljenje

V otroštvu sem imela težave s škiljenjem – konvergentno, nato pa se mi je stanje povsem izboljšalo in kakšnih 8 let nisem imela nobenih težav. Zdaj, pri 24 – ih pa se mi je za malenkost začelo spet pojavljati in sicer divergentno. Kaj je vzrok za to in kako naj stanje popravim oz. preprečim slabšanje. Dioptrijo imam majhno: +o,75 in + o, 25.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!!!

Špela

Divergentna škila ali Eksophorija povzročajo prevelika zenična razdalja, nepravilno delovanje očesnih mišic, kratkovidnost, starostna dioptrija, anisometropija.

Torej, da se omiliti z rednim nošenjem očal in s pravilno dioptrijo. Torej preverite dioptrijo in zenično razdaljo.

Lp.

Ali je mogoče, da se mi je divergentnost pojavila zaradi nepravilne dioptrije… Nikoli namreč nisem imela cilindra – v otroštvu, ko sem še nosila očala (do 16 leta). Zdaj pri 23h letih pa imam cilinder na desno oko in na to oko se mi pojavlja škiljenje..
Pa še lepa hvala za odgovor!

Težko to rečem, vendar če razmišlamo v tej smer, da se določene zadeve dajo popravit z očali, potem lahko iz tega sklepamo, da se z nepravilnimi očali lahko tudi pokvarijo.

Lp.

New Report

Close