skelenje in bolečina
Pozdravljeni
Pred tremi dnevi mi je zobozdravnica popravljala spodnjo desno sedmico, in mi jo pustila odprto za 14 dni. Včeraj in pa danes (danes sem bila brez spanja) se mi zvečer pojavijo ko sem se ulegla zelo močne bolečine od prvega do tretjega zoba – zgoraj in spodaj, ter tudi nebo me je bolelo ter dlesni – mešanica med bolečino in skelenjem. Imela sem občutek kot da mi hočejo vsi zobje odpasti. Kaj je vzrok tega? Ali je to mogoče še kakšen bolan zob ali je to od razbolele sedmice. Zanimivo je to da se te bolečine ne pojavljajo tudi čez dan, ampak samo ko se zvečer uležem v posteljo.
Hvala in lep pozdrav
Spoštovana Nataly,
ko boste naslednjič vpisovali vprašanje, se potrudite, preberite navodila in šele nato zastavite vprašanje. Še enkrat si preberite vaše prvo in nato še to vprašanje. Med njima je ogromna razlika.
Če so vam odstranili ostanke “živca” in pustili zob odprt, potem le-ta še ni popravljen, ampak ga zobozdravnica poskuša pozdraviti. Po takem posegu so še možne bolečine, ponavadi v isti čeljusti. Na zgornjih zobeh imate verjetno še kakšen karies in delo s turbino, ki na nasprotni strani piha zrak, je povzorčilo občutljivost teh zob (druge razlage nimam).
Lepo pozdravljeni!
Ker so bile bolečine tako hude, sem odšla še enkrat na čiščenje kanalov in bolečine so prenehale, ostalo pa je še vedno skelenje in bolečina na nebu – jezik je malo odebeljen in hrapav in usta so suha, pod zgornjo in spodnjo ustnico so se pojavile pikice (rdeče), tudi ustno nebo je hrapavo. Zelo mi pomaga da imam vodo v ustih, mi nekako blaži bolečine – ni pa rešitev za ponoči. Spiram si z žajblom pa še vedno ne pomaga, te bolečine pa se pojavljajo že skoraj 14 dni. Če pa uporabljam ustno vodico pa me zelo peče.
Hvala in lep pozdrav