Skandinavija
Pozdravljeni!
To vprašanje sem podala tudi na forumu Počitnice, pa ni ravno velikega odziva. Mogoče mi lahko tu malo bolj pomagate.
Smo štiričlanska družina. V juliju se z avtom odpravljamo v Skandinavijo. Verjetno si bomo več časa vzeli za skrajni sever (Laponska, Nordkapp, Lofoti). Z možem sva pred leti v Skandinaviji že bila, vendar sva potovala z vlakom. Ima kdo kakšne izkušnje in nasvet kako je z avtom? Se je kdo odpravil z ladjo na odprto morje gledat kite? Je bilo vredno dati toliko denarja? Kakšna je pokrajina zadnjih 400 km do Nordkapa? Midva sva pred leti bila le do Narvika, ker je samo do tu vozil vlak. Ali se splača voziti toliko kilometrov še naprej do Nordkapa, ali je to samo, da rečeš, da si bil tam? Koliko dni si moraš vzeti za tako pot, ker ne bi radi samo noreli?
Vsak nasvet dobrodošel.
Lep dan…
Mojcej
Pozdravljena!
Ne vem, ce ti lahko kako pomagam. Midva sva bila z avtomobilom pred dvema letoma do Trömsa. Naprej nisva sla , ker sva imela relativno slabo vreme in v taksnem primeru na Nordkapu ne vidis ničesar. Potem pa da Rovaniemija in nazaj po Švedski do Stockoholma.
Lofote in Nordkap sva si pustila za naslednjic. Skoraj za “letos”, a se časovno, pa tudi financno ni izšlo. Upam, da drugo leto, ker sem nad Skandinavijo navdusena.
Če imaš kakšno konkretno vprašanje, kar…
Lp, ana
Hojla,
Severna Norveška je krasna, prav do Nordkappa pa po moje ni treba riniti – sploh je lani pisalo v časopisu, da je en zaliv malo levo od Nordkappa še malo bolj severno, pa še zastonj :-)))))), ampak sem seveda pozabila ime zaliva. Sori. Lofoten je tudi vreden ogleda in to z ladjo, jasno. Jaz sicer nisem imela avta, zato sem šla iz Osla v Tromso z letalom, nazaj pa do Trondheima z ladjo – drago, ampak zelo lepo. Z ladjo na kite pa še nisem poskusila. Ampak najbrž je zanimivo.
Koliko traja z avtomobilom, ne vem, ladja je rabila dva dni do Trondheima.
pozdrav
rožica
Jaz sem bila v Skadinaviji leta ’95. Šli smo do otočja Vesteralen, od koder je tudi odplula ladjica za ogled kitov. Se splača! Nepozabno!
Na tvojem mestu ne bi šla do Nordkapa – toliko kilometrov po eni in isti pokrajini, samo, da prideš do gor. Raje tisti čas porabite v srednjem in južnem delu. Meni osebno je najbolj všeč južni del Švedske (da ne govorim, da smo se kopali v 30oC toplem morju)…
Ja, je dobro rezervirat. Plačaš lahko šele tam (vsaj tako so nam prisegli še prejšnji teden, če ne bo tako, bom pa povedala naslednji teden:-))))). Mi gremo iy Kiela v Oslo, ampak se spomnim, da smo se eno leto šele nekje na Danskem spomnili, da ne bi vozili čisto celo pot in smo tudi še dobili trajekt, ampak samo do Goeteborga (na izbiro smo imeli pa še Sandefjord, če me spomin ne vara). Tako da ni čisto za obupat, tudi če slučajno ni več prostora. Čeprav, predstavljam si, da iz Nemčije na Dansko je prostor.
pozdrav
rožica