Najdi forum

Mene pa nekaj zanima: z možem bi si letos rada naredila skalnjak, pa ne veva, kako se ga lotiti. Imava nekaj zelo lepih skal( bele barve). Torej, kako se lotiti=? Rada bi imela rožice spomladi, ko se vse prebuja, pa poleti…Nimam pa pojma, katere rože bi nasadila. A se da, da bi nasadila tulipane za pomlad, za poletje pa ne vem. Zato vas lepo prosim, če ima kdo kakšno idejo ali mogoče celo sliko, kako bi naj izgledal, da mi pomaga.

In še to: V lončku pred hišo bi rada imela nasajene bele tulipane. Kdaj jih moram posaditi?

Hvala za vsakršen nasvet.

Čao

Za tulipane je sedaj že prepozno. Nasaditi jih je treba v oktobru oz. preden zmrzuje zemlja.

Za zacetek pobrskaj po netu in bos nasla slike. Pa kaksno knjigo o vrtnarjenju si izposodi v knjiznici. V zbirki Moje vrtne rastline je ena z naslovom Rastline za skalnjak. Drobna je, a dovolj da si vsaj malo ogledas, kaj bi rada. Glej na to, da bo vseskozi nekaj cvetelo. Saj ogromno rastlin ze poznas. Meni so vsec predvsem nizke: grobeljnik, zvončnica, krvomočnica, kamnokreč, korček, svišč, jeglič, vijolice, netresk, homulica… Jeseni pa posadiš še čebulnice, da imaš že zgodaj spomladi cvetoč vrt.
Kako se lotiti skalnjaka pa tudi piše, odvisno je tudi od terena.

New Report

Close