skalenska mišica
Pozdravljeni, občasno imam bolečine v desnem ramenu (sicer sem bil tam že 2x operiran), vratu in neprijeten občutek v desni roki. Bolečina je topa in nikoli ostra. Začelo se je po zelo nerodnem gibu v postelji. Ker sem bil glede teh nenavadnih bolečin nekoliko anksiozen, sem se malce pozanimal in našel točno tak pain pattern kot je na tej strani: https://serviceyourbody.ie/shoulder-pain/. Bolečina ni vedno prisotna, ko pa me začenja zategovati v vratu na desni strani, je bolečina locirana točno kot na sliki. Verjetno je vsemu temu pripomogla tudi moja kronična slaba drža zaradi 2x operacije in narave dela (sem učitelj in dosti sedim, tudi za računalnikom). Poskusil sem z vajami za rotatorno manšeto, s toplimi obhladki in masažami, ki sicer pomagajo, a ne za dolgo časa. Lahko potrdim, da gre za to mišico ker me zategne tudi pri dihanju s prsnim košem (in ne z diafragmo) in vem, da je skalenska mišica tudi sekundarna dihalna mišica. Zanima me, če mi tehnike manualne medicine lahko pomaga. Pred devetimi leti sem bil pri vas, ko ste mi uspešno odblokirali levator scapulae, ki mi je povzročal glavobole, vrtoglavice in šumenje v ušesu. Hvala in LP
Spoštovani,
za natančen nasvet glede možnosti in uspešnosti zdravljenja bi morali opraviti klinični pregled, s seboj pa prinesite tudi izvide in slike, vezane na težavo, ki jo opisujete (predvsem izvide o operacijah).
Na pregled se lahko naročite preko telefona v vam najbližji ordinaciji ali izpolnite spletni obrazec za naročanje na naši spletni strani. Povezava:
Zelo verjetno je sicer, da vam bomo lahko s tehnikami manualne medicine uspešno pomagali.
Lep pozdrav,