Najdi forum

Sive črte?

Pozdravljeni!

Naš skoraj 4 letnik je pred enim tednom padel po kamenju. videti ni bilo nič posebnega,le mala ranica v ustih. Naslednji dan pa sem opazila na spodnjih dveh zobkih rahle sive črtice(na enem zelo malo,na drugem pa precej) Z umivanjem tega ne gre odstranit.
Brala sem vprašanja in odgovore drugih,kjer opisujejo,da je cel zob posivel…Naš fant ima zob sicer bel,le te sive črtice me motijo.
A je to od udarca v zobke?
Naj še omenim,da je imel zadnja dva dni tudi visoko temparaturo,brez jasnega vzroka.
Temparatura je padla in videt je zdrav. Zanima me ,če je to kako povezano.
Pri zobozdravniku sva naročena,čez tri tedne,ali pa bi morda morala takoj tja?

Lp
Nina

Spoštovana Nina,

predvidevam, da je pri padcu nastalo nekaj razpok v sklenini, ki so sedaj sivkaste. Za skleninske poke posebna terapija ne obstaja, po padcu moramo biti predvsem pozorni na morebitno odmrtje zobne pulpe pri udarjenih zobeh.
Visoka temperatura zagotovo ni bila povezana s skleninskimi razpokami.
Če deček nima akutnih težav, potem lahko počakate na pregled pri zobozdravniku v dogovorjenem terminu.

Spoštovani!

Hvala za vaš hiter odgovor.
Zanima me samo še to,če bo sedaj ta zobek ostal tak z sivimi črticami?
Se to ne da popravit?
Vseeno pa upam,da je to res od padca in da ni kaj drugega. Sama sem povezala z padcem,ker je ravno v tem času padel? A bi lahko bil tudi karies?

Lepo pozdravljeni!

Nina

Spoštovana Nina,

za zanesljivo opredelitev črtic je vsekakor potrebno zobe videti, nikakor ni dovolj le opis, ki mu sledi moje ugibanje:(.
Če so v sklenini poke, potem tega ne popravljamo, v tolažbo vam je lahko to, da gre v tem primeru za mlečne zobe (sekalce), ki bodo čez par let izpadli….
Skratka – odgovora o tem ,ali so črtice posledica padca ali gre za karies, vam jaz ne morem dati. Z dečkom pojdita na pregled, do takrat pa zobke skrbno čistite.

New Report

Close