Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Šivanje posteljnine za posteljico

Šivanje posteljnine za posteljico

HOJLA!!!

Vem, da marsikatera obvlada tudi to spretnost, pa me zanima ena stvar. Nameravam sama naresti obrobo za posteljico, pa še kakšen kovterček za v njo v istem stilu. Sedaj pa pridem do enega problema. Vse obrobe v trgovini so take fine mehke….. ali ste ve naredile obrobo z kakšno peno ali ste dale le dve plasti blaga in nič vmes??? Če ste dale peno… kje jo dobiti in kakšno ste dale (predvidevam, da mora biti zadeva pralna v PS ali tako, da se za pranje odstrani peno???)…… ostalo ne bo problem, a to pa res še nisem nikoli delala.

Aja pa še če veste kje je kakšna trgovina, ki ima kakšno luštno blago z otroškimi motivi v LJ ali KR???

Lep pozdrav

Za obrobo in odejico sem uporabila za polnilo konflin. Za obrobo sem uporabila že tudi peno, pa je konflin boljši, ker je bolj mehek.
Peno oz. konflin sem všila, tako da se pere v kompletu.
Pa veselo šivanje.

V obrobo za posteljico lahko daš 2cm peno. Sicer pa se je včasih v Odeji v Škofji loki dobilo tudi ostanke polnila, s katerimi oni delajo obrobe.
Blago dobiš v ljubljanskem BTC-ju v trgovini Kilometer (hala A in D).

Lep dan, Janka

NE VEM KOLIKO SE TI IZPLAČA ŠIVANJE POSTELJNINE .
V ODEJCI NA BREZOVICI IMAŠ VELIKO IZBIRE PO ZELO UGODNIH CENAH.

Jest sem polnilo kupila v Vrvarni na Trubarjevi v Ljubljani – tam sem dobila tudi razne trakce itd za zraven. Celo eno lepo flanelco so imeli.
Polnilo sem z ene strani prišila na blago z druge strani pa ne – da je bilo videti ”kukr” lepš… Pere se tako skupaj in ni problemov – otročku pa paše, ker se zariva notr in tako stisnjen zaspi.

New Report

Close