šivalni stroj
Punce (in fantje),
imam manjši nakupni problem. Najti moram dober šivalni stroj za moji dve šivalni dami. Pojma nimam kaj je dober stroj (beri dober stroj in dobra cena: price performance). Prosim vse, ki ste jih kupovale v zadnjem času, da mi svetujete. Uporabljali ga bosta (bomo?) za domačo rabo.
Doslej sem našla firmi Elma in Juki, mamine zahteve po Baggatu pa ne. Vendar kaj mi to pomaga, ko je pa tolk modelov.
Hvala
Jagoda
Moja mama in sestra veliko šivata, nista profesionalke ampak obe prisegata na znamko Husquarna. Mamin stroj je pridno delal čez 20 let. Entlarici pa imata od Singerja. Vse sta kupili čez mejo, ker je bilo to nekaj let nazaj pri nas še izredno drago.
Bagata ne bi priporočila potem je že bolje če vzameš Elno.
LP, Martina
Po mojem mnenju je pri nakupu šivalnega stroja pomembno dvoje, da je blagovna znamka stroja poznana in uveljavljena, kar je predpogoj za drugo, da je na voljo v SLO tudi servis! Sama uporabljam Husqvarno, ki sem jo dedovala po teti, stara je 15 let in po besedah finomehanika bo delala še najmanj toliko. Praktično stroji ponujajo bolj ali manj enako, zato se mogoče splača žrtvovati malo več denarja za stroj, ki bo deloval vsaj dve generaciji.
Posebej pa opozarjam na Toyotine šivalne stroje, ki so za nakup cenovno zelo ugodni, baje pa se ne dobi rezervnih delov v primeru, da se stroj pokvari!
Vsi šivalni stroji nižjega razreda (beri do približno 60.000) so v bistvu isti po funkcijah, razlika je navadno le v ceni in izdelavi, primerjaj jih med seboj in se odloči, glej predvsem na to:
-kakšen je čolniček? ali je plastičen (fujfej) ali kovinski (juhu)
-podrobnosti izdelave (stiki med deli, gumbi)
-enostavnost menjavanja programov (čim manj tipkanja in obračanja gumbov)
-enostavnost menjave sukanca (zgoraj in predvsem spodaj)
-koliko dodatne opreme dobiš zraven (tačke, podnožke in podobno)
Dobre so Brother, Elna, Toyota, za Husqvarno, ki sem jo imela pa nimam prav pohvalnih besed, pa je bila precej draga (okrog 100.000). Singer se je šušljalo da gre v tri krasne, tako da ne vem.
Jaz bi na tvojem mestu kupila eno Japonko (=Toyoto), ker so kvalitetne, imajo dosti programov, pa še poceni so. Za okrog 50K dobiš kar precej dobro.
Živjo, bom pa še jaz dodalanekaj svojih izkušenj. Začela sem z Bagatovo Ružo, nadaljevala pa z njihovo na pol elektronsko Unico. Obe sta že v pokoju, trenutno uporabljam leto in pol staro Elno 6005 in Singerjev overlock. Nad singerjem sem navdušena še in še, nad elno pa malo manj, saj za kar visoko ceno ne ponuja ne vem kakšne kvalitete. Kar malo žal mi je, da se ob nakupu le nisem odločila za Bernino, ki jo prodajajo v WTC, kjer so včasih prodajali Singer. Ampak mogoče bi pa tudi pri Bernini našla kup napak. singer še vedno dela, vsaj kolikor je meni znano, se ga pa pri nas skoraj ne dobi več. Se splača it pogledat v Trst v Singerjevo trgovino, so zelo prijazni, imajo razstavljenih veliko strojev, vse pokažejo…
Kakorkoli že se boste odločili, vam želim veliko veselja pri šivanju in čimmanj servisov mašine.
Mi imamo Elno in je krasna! Mami ima pa Singer, je ze zelo star stroj, a se z njim pohvali. Je pa na danasnjem trgu Elna ena boljsih glede na ceno. Ce te bo zanimalo, ti lahko napisem ime prodajalca, kje se splaca kupit. Imajo tudi servis in so ZELO prijazni (pridejo tudi na dom pokazat kako dela stroj,…)
Tina