Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Siva mrena in glavkom

Siva mrena in glavkom

Pozdravljeni

Imam eno vprašanje, pomoč, nasvet…ne vem kaj bo iz tega najbolje iztržiti. Gre se za mojega očeta. Že lani so mu hoteli operirati sivo mreno, vendar je imel zaradi glavkoma neke kapljice in temu posledično čisto rdeče, vnete oči. Stanje se mu vse do danes ne izboljša, kapljice mu vedno menjajo ampak nikoli ni dobro. Oči ima stalno vnete, zelo,zelo rdeče in pekoče. Če preneha s kapljicami, se mu stanje nekoliko izboljša, ampak nikoli tako močno, da bi mu lahko operirali sivo mreno, ker nekje po dveh dneh ponovno začne jemati kapljice.

Kaj bi bila rešitev temu začaranemu krogu. Ati gleda skozi očala, kot miška iz moke, oči ima samo delno odprte, ker jih pošteno sploh ne more več odpreti od pekočih bolečin in rdečine. V oči si da po eno kapljico 2xna dan Azopt in 1x na dan Travatan.

kakšno bi bilo najbolj primerno zdravljenje, da bi lahko čim prej operirali sivo mreno in bi se stanje predvsem izboljšalo? Kaj za to lahko naredi tudi sam?

Prijazen pozdrav
Mojca

Pri kronicnih stanjih kot so kronicno vnete oci je res tezko tempirati kdaj bi bilo najbolje narediti operacijo se posebno ce ima gospod poleg glavkoma in sive mrene se kaksno drugo sistemsko bolezen. Ali ste ze morda preiskusili s toaleto vek z vatirano bebi palcko ali pa toplimi obkladki, morda so pa vzrok za kronicno vnetje veke. Druga stvar, ki je zelo pogosta in je lahko vzrok za kronicno drazenje so suhe oci. Res pa bi bilo potrebno stvar videti in na osnovi tega seveda lahko ocenis. Glede operacije sive mrene je potrebno videti kako napredoval je glavkom oziroma siva mrena sama. Ocitno gre za kar veliko neznank tako, da vam takole res tezko pomagam.Se to ali je preiskusil se kaksne druge kapljice za glavkom? Ne gre za enostaven primer.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close