siva mrena
Žal zzzs in ministrstvo določijo letno kvoto pregledov, operacij….. za vsak zavod.Kmalu bo sprejeto tudi plačevanje po diagnozah (kar pomeni, da bo plačano določeno število hospitalnih dni za določeno diagnozo.Če pacient v tem času še ne bo zdrav……..sorry. Če zavod prekorači kvoto (kar jo pri pregledih vedno), so odgovorni kaznovani.
Za debilne (Zvezdica) to seveda ni nobeno opravičilo ipd.Velikokrat se opravi kaj (pa se s papirji ne zavede) v dobro pacienta in v škodo zavarovalnice.
Oprostite, se ponavadi ne vtikam v take brezplodne razprave, ampak me pogrejejo take razlage v stilu: saj ubogo zdravstvo pa ne more nič, kriva je vlada, zavarovalnica pa kaj jaz vem kdo še….
Zakaj bi plačevala poseg, če plačujem za to ” ubogo” zdravstvo že celo življenje in dodatno zavarovanje, pa kaj bi še radi?
Moja mama čaka na en poseg že od leta 2000 ( sicer ne sive mrene pa vendar ) pa sigurno ni sama kriva. Pa naj mi kdo reče zdaj, da se vrstni red operacij čisto pošteno določa! Se ne, na žalost preverjeno dokazano na lastni koži!
Sorry, ampak me pogrejejo taki posti, ko takoj napadete nekoga, ki si upa kritizirati to “snežno belo nedolžno ” zdravstvo s Kebrom na čelu.
Hvala bogu, da imam pa ponekod tudi dobre izkušnje – recimo jaz lahko o urgenci povem le najlepše in najboljše – ne morem prehvalit sester zadravnikov, vseh s katerimi sem prišla v stik. So bili pa tudi že primeri na tem forumu, ko se je usul plaz kritik na Urgenco ali pa pohvala kakšnega oddelka itd. To pomeni, da ni vse črno-belo!
O svojih izkušnjah bi lahko napisala cele romane, pa nikoli nisem zaradi besa brezpogojno pljuvala čez vse niti hvalila vsepovprek.
Napisala bom samo en primer, arogantnosti, nečlovečnosti, primitivnega kazanja moči, ki ga ne morem pozabiti: V ZD Šentvid je stara ženica rekla sestri, da je prišla samo po recept za zdravila. Sestra je osorno in glasno, da so jo ja vsi slišali rekla: To pa ne bo šlo, zdravnica danes nima časa, zakaj niste poklicali prej. Ko je uboga ženica vprašala, če naj pride jutri, je sestra odgovorila: Ne, ker je danes zadnji dan, pride šele čez en teden.
Ko je ženica žalostno rekla, da bi rada samo recept, ker ji bo zmanjkalo zdravil, ji je sestra zabrusila, da naj bi pa prej mislila na to. Potem, je bila verjetno zelo ponosna, saj je žensko naučila pameti ( če je le ta preživela brez zdravil 10 dni….) Ampak koga to briga, pravila so pač taka…
Meni je šlo na jok, sem ostala brez besed, še danes mi je hudo, ko se spomnim sključene in uboge starke…
Vsi smo samo ljudje, a ne? Lep pozdrav.