Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika siva mrena

siva mrena

Moje tezave z ocmi so se zacele ze z rojstvom, z enim ocesom sem slabo videl pa tudi drugo ni bilo brez napak (rojen sem 1980leta). Slo je za sivo mreno. Operiran sem bil ze v osnovni soli na obe ocesi. Dobil sem trde kontaktne leče (danes je moja dioptrija: +15 in + 14,5), poleg tega pa še očala za branje (dioptrija danes: +2,5). Nato sem čez kako leto enkrat v osnovni šoli dobil udarec v glavo z žogo in posledica tega je bilo, da sem spet videl zelo slabo na obe očesi. Tokrat so me poslali na lasersko operacijo (vsako oko posebej). Ko so operirali desno oko, pa se je med operacijo laser pokvaril, poslali so me domov rekoč, da so večji del mrene odstranili (sicer nisem imel tezav z očesom a vseeno sem imel slab obcutek glede tega). Zanima me ali se lahko zgodi, da spet dobim to mreno ? Dioptrija se mi ne povečuje, a pred kakim letom sem dobil nekakšne “nečistoče” na levem očesu (ko gledam bel papir vidim komaj opazne vzorce), ta zadeva sicer ne povzroča težav, a mi vliva strah. Naslednje vprašanje: Kakšne so moje opcije ? A bom do konca življenja zjutraj si vstavljal leče in zvečer spet jemal ven? Poleg tega rabim še očala za branje. Očal nimam (nadomestek leč), niti si ne upam pomisliti na to kako debelo steklo bi dobil. Vse to kar sem zgoraj povedal sicer že vse ve moj očesni zdravnik (zdravi me že od začetka – to bo nekje 13- 15 let) , a komunikacija med nama je zelo slaba. Prosim, odgovorite na moja vprašanja.

Vaš primer je zelo zanimiv in kompleksen. Sploh je zanimiv tisti del, kjer pravite, da se je med operacijo pokvaril laser.

Priporočal bi pregled pri drugem okulistu, kateri je velik strokovnjak za takšne zadeve in vam bo ponudil najboljše opcije za vaš primer:
Dr. Irman iz Žalca: 03/713-35-10

Lp.

najlepša hvala

Pozdravljen,

Tudi jaz ti priporočam dr. Irmana saj mi je avgusta naredil lasersko operacijo in sem zelo, zelo zadovoljna z rezultatom, poleg tega je pa še zelo prijazen.
Moja dioptrija pred operacijo je bila – 8.75, na obe očesi, po operaciji pa – 0.50.

Veliko sreče.

Nina

New Report

Close