Najdi forum

Situacija in občutki

Spoštovani,

Pisal sem že na forum in imel vprašanja glede selitve v UK (London).
No, sedaj sem tu že nekaj mesecev in vam povem – ČUDOVITO! Kdorkoli se odloča, ali naj se odseli na ta konec oz. v tujino, mu lahko sporočim – LE!

Službo se da dobiti tudi s splošno izobrazbo oziroma “družboslovno” diplomo, če primanjkuje delovnih izkušenj se da tudi to malce zlagati in si pač v CV napišete, kar bi delodajalec rad videl – priporočam več verzij CV-ja :)) saj se teh stvari niti ne preverja. Kot sem spoznal, so tu pomembna praktična znanja, znanje angleščine, ruščine, francoščine, odvisno od sektorja.

Za samo preživetje v Londonu človek ne potrebuje plače večje od 800 funtov, čeprav je minimalna plača 1100 funtov.

Najemnina za sobo variira od 70-130 funtov na teden, za enosobno stanovanje v okolici centra cca. 250 funtov na teden. Življenski stroški za skromno osebo so cca. 300 funtov na mesec.

Če imate posebna znanja (IT, mehanika, finance) pa tako nimate skrbi, za take poklice plačajo po 2000, 3000 funtov na mesec.

V kratkem času sem tu našel več delodajalcev, ki so me bili pripravljeni vzeti, izbira je bila na moji strani, nekaj nepojmljivega za Slovenca. Sedaj je vse zelo enostavno, delam – torej sem.
Samo v Londonu je na voljo skoraj 30.000 zaposlitev, iščite prek EURES portala, Gumtree, Monster, Totaljobs ali pa preko njihovega zavoda JOBCENTRE+. Kdor ima English language skills in voljo do življenja naj poizkusi!

Lepo pozdrav in srečno 🙂

Te bom imenoval Cudo
Torej krize je konec v evropi Cudo. Tisti ki to verjamejo tebi ki priznas da si laznjivec so si sami krivi ce se pridruzijo miljonom brezposelnih posebno v UK kjer prostori za spat pod mostovi Temze so ze vsi zasedeni s cigani, pakistanci itd. Stenic ni bilo ze dolgo tako visoko na severu toda v tistih sobah po Londonu se bos spoznal z njimi.Ste jih prinesli s seboj.Celo Poljaki ki so organizirani tukaj odhajajo nazaj na stotine.
Daj povej nam Cudo, kje delas in kaj, koliko zasluzis in kje stanujes, pa brez nakladanja prosim mene ne bos prevaral jaz zivim v UK cez 40 letin nimam potrebe lagat
V pricakovanju da ne bos odgovoril
Brit.

No no, prosim “Brit” da ne onesnažiš tudi te teme, prosim ne komentiraj -ne vem zakaj prežiš na čisto vsako objavo na tem forumu, ti mali bolnik 😛 Ne bom ti pa seveda podrobno razlagal o svojem življenju, normalno. Jaz tudi nimam potrebe tu lagati, dovolj je dejstvo, da sem sedaj tu in da mi nič ne manjka – nimam “stenic” za sostanovalce, najemam sam in je zelo čisto 🙂

Uglavnem, rad bi sporočil vsakomur, ki se odloča za odhod v tujino, naj to stori, morda že zaradi osebne rasti in novih izkušenj, če ne zaradi denarja. Pa ne poslušajte raznih slaboumnežev na forumu, lep pozdrav!

,
če primanjkuje delovnih izkušenj se da tudi to malce zlagati in si pač v CV napišete, kar bi delodajalec rad videl – priporočam več verzij CV-ja :)) saj se teh stvari niti ne preverja.

To zgoraj so tvoje besede, ali ne, kjer Ti navajs ljudi da naj lazejo v svojih CV tako kot si to storil sam. To je res krasen, cudovit zacetek novega zivljenja v tujini, da goljufas ljudi kateri so ti pripravljeni pomagat.Ce je vse to sploh res si ti onesnazil slovenijo in slovence in takih kot si ti ne maramo tukaj, zakj ne gres kam drugam.Sicer pa na podlagi tvojih lazi ne bos trajal dolgo,kjerkoli si,in te bodo kmalu imeli dost in te brcnili v rit.Po moje si zato zapustil slovenijo. Poznam take tipe, ki se skrivajo za izmisljenim imenom in se pocutijo varne. Povej gdo si, toda ne mores , je nemogoce ker ti ne obstojas, le tvoj Avatar obstoja tvoja izmisljena oseba.v tvoji bolani domisljiji.
Sicer pa ti nihce ne verjame in jaz sem opravil s tabo!Osebno sem mnenja da je vse skupaj izmisljeno zato ne mores povedat kje in kako.Nevem da se ti ljubi, toda imas vse sorte!?

Brit v življenju še ni stopil iz Slovenije, je samo ena pojava več.

Tudi jaz sem živel v Londonu eno leto in takoj dobil službo in ni bilo slabo. Odšel sem bolj zaradi vremena, ker imam rad sonce, tako da sem zdaj v bolj sončni državi.
Povsod se da dobit službo, delo je če ga hočeš, če si ilegalec je dosti težje in bodimo pošteni, Evropa je zelo rasistična, nam belcem je pač lažje!

Zivjo Stenica in ostali
Dopade se mi ime ki si ga izbral, ideja sigurno izhaja iz ene mojih bivsih izjav. Zanimljivo po teh forumih je to kako ljudje neradi govorijo o svojih okoliscinah v vecjih podrobnostih. Ce si delal v Londonu ali UK povej kje. Povej kje si stanoval itd. Sedaj nisi vec tam torej nam lahko poves brez skrbi da te bo kdo obiskal! Namrec vsakdo lahko rece da je bil tam in ni bilo slabo in podobno, to ni nic! Rad bi tudi omenil in to na splosno receno, kar sem ze veckrat omenil, da ne zalit avtorja, ceprav v anonimnih izmenjavah mnenj , naprimer zato ker nekdo ima drugacno mnenje od tvojega, ni slaboumnez in podobno. Ce zalis, s tem samo sprovociras isto, vec zalitev.Poleg tega ni prijetno branje,ali ne ?
LP Brit

Zivel sem v londonu-Canada Water, delal za Protect&Gamble.
Sedaj zivim v Toulouse, Francija, delam za manjso firmo. V Londonu sem bil kot IT-jevc, tukaj delam malo vsega v tej firmi (prevodi, marketing,..), ker sem hotel pustiti strogo programiranje. Tukaj ostajam, ker sem sedaj spoznal tudi partnerko. Tezava tukaj je bil jezik, ker se vedno ne govorim dobro francosko, ampak napredujem.Z obiski nimam tezav Brit, tisti ki hocejo me pridejo obiskat.

Slucajno sem nasel ta forum, videl par tem in videl zaljivost samo od enega avtorja.

Ljudje tukaj zelijo prakticne informacije in ne custvenih tezav…se mi zdi.

lp luka

Super tema, hvala za opis izkušenj! Jaz verjetno tudi odpotujem, ko mi poteče pogodba za določen čas. Iskala si bom delo v sociali, me pa v London ne vleče toliko. Raje bi šla v kako manjše mesto, se pa zavedam, da so najboljše priložnosti ravno v Londonu … Bomo videli. Vso srečo!

Hi Luka Stenica,

Jaz ti bi lahko ze v naprej povedal v kaksnem predmestju si zivel in za kaksno firmo delas,in ti si to potrdil.Ne vzemi tega zaljivo toda kdo bo zaposlil nekega tujcka ki nima nobene druzinske povezaveveze z anglijo kot tako.Pride danes gre jutri. Firme ki so zrasle cez noc imajo hiter uspeh in kratek obstoj., zaposlujejo take. Danes so tu jutri jih ni vec.Ce prides s par sto evrov v zepu mislis da bos sel stanovat v Bakinhamsko palaco? in dobil sluzbo z neko utemeljeno anglesko. firmo.Ne, koncal bos tam kjer je poceni kjer se zbira raja iz celega sveta.Prav v tvojem predmestju so se lani augusta zgodile najhujse demostracije veka, pozigi,umori,posilstva,ropi,kraja itd. in vse od mladih crnih huliganov.To je eno najslabsih predelov v celi angliji, Southwark,Lewisham,Tottenham,Brixston itd…Torej ne men pravit pravljic jaz sem zivel v Londonu 40 let v Twickenham in Kingstom-upon-Thames.
Ti me zalis ces da sem ena pojava, ne verjames,da sem stopil izven slo.itd ok.Jaz ti pa verjamem da si bil v angliji toda nisi videl anglije pac pa Jamajko ok,.ter stenice.In sem te opozoril da se zadrzi zaljenja ok, pa se ne mores,kaj?Vseeno se ti zahvaljujem za podatke.Sem radoveden kako se imas v Franciji. Jaz sem zivel v Parizu 4.5 let.
Lp Brit
Lp

S tem se povsem strinjam, ker vidim situacijo v UK na lastne oci. Zal bo zgornjemu zapisu se kdo verjel in nasedel lepim besedam o lahkotnosti pri iskanju sluzbe. Vi pa sanjajte o roznatih casih in upajte, da bo sluzba takoj padla na pladnju. Dejstvo je, da samo majhen delez ljudi trenutno uspe in dobi sluzbo velik del pa se vraca nazaj ali pa kot je rekel Brit. spi pod mostom. Kako vem? Jih vidim kako se zbirajo in tresejo v mrazu.

Brit. vam pove situacijo vi pa skozi roznata ocala vse zanikate.

[code]
UK unemployment rises by 28,000 to 2.67m, ONS reports

Andy Mills, 34, who has been out of work for two years, says he would take any job
Continue reading the main story
UK Economy

UK economy tracker
Q&A: What is GDP?
Where to find help for financial problems
High Street casualties

UK unemployment rose by 28,000 to 2.67 million during the three months to January, with the unemployment rate at 8.4%, according to figures from the Office for National Statistics (ONS).

Unemployment amongst women accounted for most of the increase.

The government said the data showed the situation was “stabilising” but Labour said ministers were being “complacent”.

The number of people claiming Jobseeker’s Allowance increased by 7,200 to 1.61 million in February.
[/code]

http://www.bbc.co.uk/news/business-17364461

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close