Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma sistemski lupus eritematores (SLE)

sistemski lupus eritematores (SLE)

Ima kdo izkušnje’ Na našem spletu ne najdem podatkov,na googlu jih je ogromno-angleščina mi ni najmočnejši atribut! Prosim za kakšne koli informacije! Predvsem v povezavi s splavi v zgodnji nosečnosti. Hvala!

Moja izkušnja. Leta 2001 se mi postavili diagnozo sistemski lupus eritematodes (SLE) gre za avtoimunsko obolenje. 5 let jemljem zdravili Medrol in Rescohin, ki mi zelo pomagajo, nimam nobenih bolečin v mišicah in sklepih. Letos sem dvakrat zanosila po naravni poti, prvič celo z dvojčki in obakrat splavila prvič v 8.tednu in drugič v 7. tednu. Na ginekološki kliniki so mi rekli, da naj bi bila splava posledica SLE (ne vem kakšen razlog bi navedli, če bi revmo recimo zamolčala). Ravno v času obeh splavov pa sem pri revmatologu imela kontrolo ter odvzem krvi in urina. Izvidi so pokazali da v obeh primerih protitelesca (ne vem točno katera), ki utegnejo vplivati oz. povzročiti splav pri ženskah, ki imajo revmo, niso bila prisotna.

Moja izkušnja: za SLE sem zbolela leta 95, zdravim se na revmatološki kliniki v Ljubljani, takrat sem se zdravila z Medrolom (sedaj se zdravim tudi z Resochinom). Leta 1998 sem rodila prvega otroka s srčno napako (AV blok III. stopnje), leta 2001 pa sem rodila povsem zdravega otroka. Prvi otrok nosi srčni spodbujevalec, sicer pa je zdrav in nima nobenih ovir.

Želim vse dobro…

P.

Zbolela sem leta 1993, od takrat sem se zdravila z vsemi mogočimi zdravili. Izbruh bolezni sem imela 3x. Sedaj sem brez zdravil približno 1 leto. 7 let nazaj sem zanosila in morala splavit zaradi zdravljenja. Zdaj sem v 14 tednu nosečnosti, brez večjih težav.

A je tu mogoče še katera aktivna za stike ali kakorkoli?

Hvala

New Report

Close