Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja sirup za lažje izkašljevanje

sirup za lažje izkašljevanje

veliko je bilo na forumu že napisanega o kašlju in blaženju izkašljevanja. moj enajstmesečni sin zadnje dva dni kašlja-in sicer predvsem zvečer ter ponoči. to je moker kašelj, tako da gre sluz ven, ampak jaz bi mu rada pomagala. toliko je različnih sirupov, kateri je pa najbolj primeren za tako majhnega? Panatus ali Prospan? In, kakšna je “fora” Sterimarja? V čem je boljši od navadne fiziološke? Pozna katera poleg kreme materine dušice še kakšno, ki se jo da kupit v prosti prodaji?

Z malim sva že bila pri pediatru, z njegovimi pljuči je vse ok, vročine nima, normalno jé, tako da kakšnih pravih zdravil niti nisva dobila, pa tudi nočem ga filati z antibiotiki, če ni resno bolan. rada bi samo pomagala pri izkašljevanju – sva tudi že 2. teden doma, prej je imel vnete oči, ki pa smo jih pozdravili. pred tem (v prvem tednu decembra) je bil prvič v vrtcu, zelo lepo, brez joka ipd, zdaj pa te bolezni.

hvala vsem za pomoč.

Tropotčev ali pa timjanov sirup pomagata zmehčati sluz in pri nas zelo pomagata.

Jaz sem za Prospan, ponoči pa obvezno dvignjeno vzglavje (blazina ali zvita odeja pod jogi).
Lep dan!

Vladka

pozdravljena!

Tudi jaz sem bila z našim sinkom v podobni situaciji. Najprej smo imeli dva tedna vnete oči, nato smo kašljali, potem pa je iz tega nastal bronhitis, tako da smo dali skozi dve rundi antibiotika. Uapm, da se to ne bo zgodilo tebi. Mi si pri kašlju pomagamo z naslednjim in nam res pomaga: črno redkev izdolbem na sredini (tako, da gre not velika žlica), not dam veliko žlico meda in pustim čez noč. Iz tega nastane sirup, ki ga dam v primeru kašlja. Nam je pomagalo, upam da bo še komu.

Sirup za izkašljevanje za otroke – galenski laboratorij (roza škatla, gor so medvedki), pa prašek fluimukan, ki se raztopi v vodi (kot npr. cedevita). Vendar ne pred spanjem – takrat daj kaj zeliščnega za pomirjanje.
Sterimar se razprši v fine nikrokapljice in otročkom je to manj zoprno!
Lp, Mateja

Čez dan 2xprospan, za izkašljevanje. Zvečer tropotčev sirup za pomiritev.

LP

Sterimar ostaja po vsaki uporabi še vedno sterilen, ker bakterije iz noska ne morejo vdreti nazaj v embalažo, medtem ko se to pri navadnih kapljicah zgodi že po prvi uporabi.Seveda pa to ne pomeni, da lahko en sterimar uporablja več ljudi. Da se izognemo prenašanju bolezni, imejmo za vsakega otroka (ali člana družine ) svojega. Sama za svoji deklici ( 2 leti + 9 mesecev , 9 mesecev ) raje uporabljam AQUA MARIS, kar je prav tako fiziološka raztopina v razpršilu, ampak ima manj močen razpršilec.

Kar se tiče sirupov – PROSPAN in kot je že nekdo pred mano predlagal – obvezno dvignjeno vzglavje.

LP, Majska

Prospan uporabljamo že nekaj let in našemu otroku zelo pomaga.
Še eno dobro domače zdravilo: čebulo narežeš in jo posuješ z rjavim sladkorjem. Pustiš, da se naredi rjav sirup. Tega naj otrok pije dvakrat ali trikrat na dan po 1 žlico.
LP, Lena

Tudi mi imamo sirup za izkašljevanje za otroke od Galenskega laboratorija (zelena škatla z roza medvedkom). Smo zelo zadovoljni. Zmeša se s čajem. Vsebuje samo izvlečke iz zelišč.

Prvič slišim za ta domač recept. Ali je vseeno kakšna čebula (bela, rdeča)?

Hvala

Nina

Ko je bila moja hči stara 2 leti, sva bili pri pediatru zaradi kašlja in sem mu povedala, da dajem Prospan sirup. Pa je rekel, da pred tretjim letom ne priporoča, ker lahko otrok dehidrira – ima odvajalen učinek.

Mi uporabljamo Slezov sirup, in sicer takega domače proizvodnje. Naša babi ga naredi vsakič znova svežega in zelo pomaga. Sicer se ga pa dobi tudi v lekarni.

New Report

Close