Sirup iz smrekovih vršičkov
pozdrav
sem že čisto pozabila, da ga imam v omari. Sem ga naredila pred 2 leti in sem ga šla probrat in je še dober. Če ga rabiš, ti ga lahko odstopim nekaj, morda en mali kozarec od kumaric. Če ti to zadostuje za čez zimo. Sem iz Gorenjske, iz kje pa ti?
piši mi na naslov [email protected]
lp nataša
Olajsuje dihanje ob zamasenem nosu, olajsa oz. izboljsa izkasljevanje, pomaga pri vseh prehladnih boleznih, gripi, bronhitisu in vrocini, preventivno, ce ga zauzijes takoj, ko ti gre na kihanje in se ti masi v nosi, pa preprecuje obolenja. Pri izdelavi ohrani veliko vitamina C, vsebuje pa tudi veliko etericnih olj, ki jih pri namakanju v sladkornem sirupi vrsicki ob segrevanju na soncu oddajajo v tekocino.
Sirup nima alkohola ,ampak je le sladkor raztopljen v soku smrekovih vrsickih, ki se izloci med dvomesecnim stanjem na poletnem soncu v zaprtih steklenicah. V steklenice polozimo v plasteh vrsicke -sladkor-vrsicke… do vrha in jo s polivinilom in elastiko zapremo, da ne izhlapi. Za otroke je tudi primeren, vendar ga moja 2-letna vnukinja zaradi grnko-kislega okusa ne mara.
Lep pozdrav
Alenka