Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Sirup iz smrekovih vršičkov

Sirup iz smrekovih vršičkov

Ker smo našega že skoraj porabili, me zanima če ima katera kakšno idejo, kje bi lahko dobila ta sirup. Ali ga ima katera malo več na zalogi?

Hvala! Barbara

pozdrav

sem že čisto pozabila, da ga imam v omari. Sem ga naredila pred 2 leti in sem ga šla probrat in je še dober. Če ga rabiš, ti ga lahko odstopim nekaj, morda en mali kozarec od kumaric. Če ti to zadostuje za čez zimo. Sem iz Gorenjske, iz kje pa ti?
piši mi na naslov [email protected]

lp nataša

v lekarni lahko kupiš naravni sirup iz smrekovih vršičkov reče se mu Santasapina od A. Vogla in je dober preizkušen verjemi
lp MAteja

Zakaj vse pa je dober tale sirup?

Olajsuje dihanje ob zamasenem nosu, olajsa oz. izboljsa izkasljevanje, pomaga pri vseh prehladnih boleznih, gripi, bronhitisu in vrocini, preventivno, ce ga zauzijes takoj, ko ti gre na kihanje in se ti masi v nosi, pa preprecuje obolenja. Pri izdelavi ohrani veliko vitamina C, vsebuje pa tudi veliko etericnih olj, ki jih pri namakanju v sladkornem sirupi vrsicki ob segrevanju na soncu oddajajo v tekocino.

al. hvala za pojasnila. Predvidevam pa, da je ta sirup bolj primeren za odrasle, kot pa za malčke. Torej ga je kar dobro imeti v domači lekarni, vsaj za nas ‘ta stare’. Ali ga otroci tudi lahko uživajo in od katerega leta dalje (ali je zraven alkohol?)??

Doma pripravljen sirup iz smrekovih vršičkov pri nas pijejo predvsem otroci (5,5 in 1,5 let) kadar malo kašljajo. V njem ni nič alkohola.

Pri nas ga je pediatrinja za 28-mesečnico celo predlagala kot dobro domače zdravilo.

Sem vprašala v lekarni in sirup od A. Vogla vsebuje alkohol. Kakšen sirup uporabljate pri vas AndrejaS? Kje bi dobila čisto pravi domači sirup, brez alkohola?

Sirup nima alkohola ,ampak je le sladkor raztopljen v soku smrekovih vrsickih, ki se izloci med dvomesecnim stanjem na poletnem soncu v zaprtih steklenicah. V steklenice polozimo v plasteh vrsicke -sladkor-vrsicke… do vrha in jo s polivinilom in elastiko zapremo, da ne izhlapi. Za otroke je tudi primeren, vendar ga moja 2-letna vnukinja zaradi grnko-kislega okusa ne mara.
Lep pozdrav
Alenka

New Report

Close