Najdi forum

Pozdravljeni,

pred kratkim smo se preselili v taščino hišo, v mansardno stanovanje.  Otroci srečni, našli so si prijatelje, odnosi dobri. Pred dvema mesecema pa je tašča zamenjala ploščo. Zaradi preteklih slabih izkušenj z moževo bivšo ženo, trdi, da želim prevzeti vodstvo v hiši, ker sem kupila hišno številko in začela razmišljati o zamenjavi prostorov, ki jih ona ne uporablja. Vse že razpada in je dotrajano, samo zaradi te njene miselnosti. Z možem pa bi vse obnovila samo iz hvaležnosti, da nas je sploh vzela pod streho. Vse lepo in prav, ker razumem, zakaj se počuti ogroženo, sem pač zaradi ljubega miru pustila stvari take kot so. Zavedam se, da smo v hiši takorekoč gostje, čeprav si delimo položnice, mož pa še vedno odplačuje kredit, ki je bil namenjen obnovi hiše. Ampak vseeno.

Zadnjič pa kap: izrazila je željo, da ker ima sin shizofrenijo, želi, da si zaradi njene varnosti urediva (samo midva) stalno bivališče drugje. Boji se, da bi se mu stanje poslabšalo . Obupana sem. Tisti trenutek bi najraje popokala stvari, vse pustila in šla….ampak, si predstavljate, kaj to pomeni, da se nenadoma  preseliš, za fanta, ki ima shizofrenijo, bipolarno motnjo, OKM in se trenutno zdravi v psihiatrični bolnici??  Res sem obupana in ne vem, kaj naj storim. Na srečo mi mož stoji ob strani. Bil je pripravljen vzet še en kredit za nakup stanovanja, ampak ne vem, kaj bi bila najbolj pametna poteza. Naj povem, da kakrśenkoli dogovor/pogovor s taščo ni mogoč, saj jo pri tej odločitvi podpira tudi ena od njenih vnukinj.

    Kakšen nasvet?

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Če imate možnost iti drugam in vzeti še en kredit, ali pa iti v najem. Pojdite čim prej. Če ste vlagali v hišo od tašče, in imate dokaze (račune, priče itd), po pravni poti zahtevajte vračilo stroškov, ki ste jih imeli. Tašči pa oba z možem zaželita vse lepo še naprej in adijo.

Na to temo oz. Vašo zgodbo ni  nasveta, to pa zato. V enem stavku govorite , da je hiša obnovljena, v drugem , da vse razpada. V enem stavku, so otroci našli prijatelje, ne pišete pa ali so mali, ali odraščajoči otroci. Mali se hitro privadijo na novo okolje, odraščajoči pa itaq, gredo počasi v tujo okolje, glede na študij. Ne poveste koliko je stara tašča in koliko ste vi. Predvidevam, da je že v letih in da razmišlja , da si v teh letih želi mirno življenje. Bolezni , ki pa jih naštevate Vi , katere ima Vaš sin,  pa verjamem , da niso enostavne. Prebrala sem o teh boleznih. Da bo volk sit in koza cela, probajte razumet tudi taščo. A ste ji dala kakšen konkreten predlog. Verjetno imate starše. Stalno prebivališče imate lahko pri svojih starših, začasno pa pri tašči. Tako lahko živite na obeh straneh zaradi otrok.. vse je stvar dogovora.  Vsi bomo enkrat ostareli , če  učakamo to in če imate otroke, bote tudi Vi enkrat tašča. Skrajno neprimerno je iskat  nasvet od ljudi, ki Vas in taščo ne poznajo  Vi pa se sklicujete nanjo, da je ona vse to povzročila. Pozabljate pa , da po kratkem času bivanja v njeni hiši , bi že Vi vse obrnila . . L.p.

New Report

Close