Najdi forum

sirotka v prahu

Ojla!

Tokrat me zanima, če ima kdorkoli izkušnje o sirotki v prahu, ki naj bi pomagala pri hujšanju?
Sama sem sicer na 3md dieti…ker pa po dobrem mesecu ni skorajda nobenih rezultatov(res pa je da želim izgubit “le”3-4 kg), bi se vsaj enkrat tedensko(na beljakovinski dan) prehranjevala s sirotko v prahu…kaj mislite oz. ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?

hvala vsem…pa en lep sončkan pozdrav

????

1. 3md je bederija – zato ti tudi kg ne grejo dol.

2. Gibaš kej???

3. Sama sirotka v prahu ti ne bo pomagala do boljše prehrane ampak dovolj treninga in PRAVILNA prehrana (kar 3md ni – kaj boš pa jedla po treh mesecih??? ko bo konec dijete????).

lp Oliver

dobro jutro Oliver!

-3md dieta…praviš, da je bedarija, zakaj?!
sama mislm, da niti ni…ok ampak to je moje mnenje
-gibanje…ja !!!vedno več ga je v mojem življenju…vsak dan od 30 min vsak drug dan pa še slabi dve uri fitnesa…in odkar spet tečem vsak dan so se rezultati pokazali…
-če je tebi 3md bedarija, mi lahko potem ti svetuješ, poleg tega -manj jej in več gibaj-,kak bolj natančen nasvet glede prehrane?kaj se ti zdi še posebaj priporočljivo jesti pri povečanih športnih aktivnosti,da bi telo črpalo energijo iz zaloge?kaj je priporočljivo jesti čez dan, če si večino časa v sedečem položaju…

za vse že v naprej hvala…lp, Tanja

hmmmm a resno mislte da ce boste sli na dieto in jo boste prakticiral kot je tukaj popularno 3 mesece ali dva ali kaj podobnega da bo potem vredu ko boste prenehali z dieto????? ce hoces dolgorocne rezultate ma ni sanse da z 3md al karkoli ze delate kej dosezes….je treba dolgorocno gledat in se tako prehranjevat in na ta nacin zivet ne pa da bomo pa tri mesece mal dietkal pa bo vse vredu…..ja nazaj boste sli na stare konfekcijske stevilke….ce ne v mesecu pa v letu in poj spet na forumu jokal……idiotizem

ok ok….zdej sta me pa kr dva čist skritizirala!!!ok kakorkoli že mene je res zanimala v bistvu sirotka in to je to….o zdravi prehrani pa-tako ali tako vemo kaj to je!!!v 3md dieti se mi je zdelo zanimivo predvsem kombiniranje oz. ločevanje hrane in tega se želim držat, ker je kljub temu raznovrstna.

zanima me pa-še vedno-priporčljiva hrana rekreativnih športnikov ( kot sem povedala, sem aktivna v povpečju 8-10 ur na teden )…ker pa sem ženska in si ne želim pretiranih mišic, me zanima katera vrsta hrana je priporočljivejša-beljakovinska, oh,škrobna,..ok vem, vsega po malem, ampak kaj je bolje za izgubljanje odvečne maščobe?!

aja pa še to!samuel-ne me vikat,nisem še toook stara!

lep dan,tanja

-3md dieta…praviš, da je bedarija, zakaj?!
sama mislm, da niti ni…ok ampak to je moje mnenje

Kaj dosežeš – oz zastavi si vprašanje če je zdravo da se en dan bašeš samo z jajci in mesom, drugi dan samo z torticami ,…. meni se to NE zdi zdravo. Poleg tega kaj pa potem po treh mescih? Nazaj na normalno prehano pa takoj +N kg gor. Nima smisla – dolgoročno!

-gibanje…ja !!!vedno več ga je v mojem življenju…vsak dan od 30 min vsak drug dan pa še slabi dve uri fitnesa…in odkar spet tečem vsak dan so se rezultati pokazali…

Super. Gibanje je zelo zelo pomembno!

-če je tebi 3md bedarija, mi lahko potem ti svetuješ, poleg tega -manj jej in več gibaj-,kak bolj natančen nasvet glede prehrane?kaj se ti zdi še posebaj priporočljivo jesti pri povečanih športnih aktivnosti,da bi telo črpalo energijo iz zaloge?kaj je priporočljivo jesti čez dan, če si večino časa v sedečem položaju…

Kar se ti najbolj logično sliši.
Na minimum zmanjšaj sladkarije in mastno hrano. To je osnova.
Drugače pa zdrava uravnotežena prehrana. Veliko majhnih obrokov dnevno (s tem med drugim preprečuješ lakoto čez dan).
Primeri obrokov so bili napisani že nekajkrat uporabi malo brskalnik.
Glej jedilnike od: staše, vrhovnik, krpana, mene in dobila boš občutek

Če misliš preit na dodatke oz na sirotkine proteine ti priporočam kvalitetne (veliko izbire na maxximum shopu – prav tako omogočajo nakup po internetu in vedno imajo kej akcij):

Uporaba sirotkinih proteinov vedno pred in po treningu: Pred npr 15 g , po 30g. Po treningu lahko imaš tudi kaj sladkega – meni osebno se zelo prileže kakšen sladoled ;).

Lp oliver

zanima me pa-še vedno-priporčljiva hrana rekreativnih športnikov ( kot sem povedala, sem aktivna v povpečju 8-10 ur na teden )…ker pa sem ženska in si ne želim pretiranih mišic, me zanima katera vrsta hrana je priporočljivejša-beljakovinska, oh,škrobna,..ok vem, vsega po malem, ampak kaj je bolje za izgubljanje odvečne maščobe?!

Priporočljiva hrana rekreativnih športnikov je čisto dovolj uravnotežena zdrava prehrana, z veliko zelenjave, živila z malo maščobe, polnozrnati izdelki, kakšen kos sadja dnevno (brez pretiravanja). Obroki npr v razmerju 33:33:33 ali osebno imam še rajši 35 OH: 40B : 25 M.

Primer obroka.
-62,5 g riža
-100g piščančjih prs (npr prepraženega na nekaj kaplicah olivnega olja)
-skledica solate z žličko hladno stiskanega olja in nekaj kisa

Lp oliver

-zaenkrat hvala Oliver!…pa sem le prišla do željenih odgovorov!

-aha pa še to-včeraj sem prelaufala 10 km na trim stezi(teren navzgor in navzdol) v približno 1 uri, ko pa sem po končanem teku prišla domov sem si prav zaželela nekaj sladkega!?no še dobro , da sem se zadovoljila z žličko evrokrema!a je to normalno, da telo zahteva sladkor po končani vadbi?a mogoče obstaja kakšna varianta kako prelisičit željo po sladkem po telesni aktivnosti?

hvala že vnaprej…pa lep dan,Tanja

Sladko po treningu je super. Napolniš glikogenske zaloge in prideš do sveže energije. Kot sm že rekel nekaj sladkega po treningu ne škodi – čeprav namesto evrokrema bi js raje nekaj z manj maščob.

Lp Oliver

dodaj se testenine…ko so k nam v hotel prisli danski rokometasi so specificno zahtevali da so poleg mesa in riza na krozniku se testenine in tega so pojedli tolk da clovk vrjet ne more…kar gre v navzkriz z tukajsnjimi jedilniki na forumih…kao locujejo oh in b (ne vsi)

Na dijeti bi js špagete (testenine) izločil iz prehrane. Oz bi jih imel v zelo majhnih količinah.

lp Oliver

zakaj?

čao Oliver!

praviš, da je testenine bolje izločit?zakaj?kaj pa riž?pa polnovredne testenine?kolikokrat na teden jih priporočaš?ok , najbrž čim manjkrat…enkrat na teden?

no drugače pa upoštevam tvoj nasvet glede skute…sem jo dala v prehrano-kdaj v kombinaciji tudi z jogurtom in sadjem…

po laufanju si namesto evrokrema privoščim sirotko-z okusom čokolade sveda-boljša zamenjava?!

sem pa prebrala vse članke, ki so zeloooo stari(oz. tiste, ki so me zanimali)..za leto nazaj in moram ti čestitat-svaka čast!!!da si prijel življenje v svoje roke….

lep dan, Tanja

Pri tvoji povečani športni aktivnosti ni potrebno sprminjati režima prehrane, če se držiš načel zdrave prehrane. Če želiš kaj več izvedeti o tem, se obrni name. Ne poznam tvojega vedenja o prehrani, zato se ne bom preveč razpisala o tem.
Bistvo hujšanja pa je v tem, da je vnos energije s hrano nižji od porabljene energije. V začetku moramo kar nekaj časa porabiti za računanje “kalorij”, ko pa dobimo občutek oz. nam pride vkri, koliko “kalorij” ima posamezno živilo, nam je lažje. Vedi, da čudežne “tabletke” ni. vse je povezano z naporom in orekanji.

Pozabila sem na sirotko.
Sirotka je stranski produkt pri izdelavi sira in skute. Ne vsebuje maščob, ker je v prahu ne vsebuje vode in vsebuje la v vodi topne beljakovine. Kazein je odstranjen, ker ostane v siru ali skuti.
Sirotka v prahu je zelo enolična prehrana. Če jo kombiniraš z ostalimi živili, ob pomankanju beljakovin je zelo dobrodošla.
Vendar, ti želiš le shujšati. O tem pa sem ti napisala že prej.

Testenine so ponavadi mešanica bele moke, vode in kakšnega jajca – podobno kot beli kruh.

Kar za moje pojme ne sodi na jedilnik med hujšanjem.

Če že v obroku po treningu.

Lp oliver

Sem že rekel testenine oz riž imam js na dijeti samo v obroku po treningu. (za polnjenje glikogenskih zalog). Js imam ponavadi narejeno tako da imam en dan riž, en dan 2 krompirja in en dan sojine testenine (vredu so tudi kakšne graham, polnozrnate,..).

Skuta se meni zdi odlična za zajtrk – takrat jo tudi sam precej pojem :).

Definitivno boljše kot evrokrem!!!!

Je blo treba ;)!

Lp Oliver

najprej hvala obema-andrejkici in oliverju-naslednja stvar, ki me zanima je :

-primernejši jedilnik(morda ni noben ali pa sta oba dokaj zdrava oz. koristna):1.) 2 jajca+šampinjoni popečeni na min. količini olja s česnom in petršiljem
2.)regrat z min.kol.olivnega olja,začimbami,kis+manj masten sir oz.mozzarela

…to je to..in druga stvar, ki me zanima:

-kaj priporočate oz. če je v tem sploh kakšna fora: kdaj je bolje jesti B,OH,SADJE…za zelenjavo vem, da je zelo koristna in nam nikol ne škodi, če jo pojemo preveč…ZJUTRAJ,ZVEČER,ČEZ DAN?…naj povem, da sem do petih v službi,ko pridem domov pa pojem solato z ribami ali jajcem ali pa testenine z zelenjavo….čez dve uri pa me čaka fitnes oz. laufanje(odvisno od vremena oz. kaj mi bolj paše-1-2uri)

…hvala za odgovor!!!
LP, Tanja

hvala .

Glede na to, kaj si napisala mislim, da se prehranjuješ zelo dobro. Oba jedilnika, oz. recepta se mi zdita dobra, če ju seveda ne uporabljaš vsak dan. Mislim, da ju ne. Glede prehrane pred treningi pa to:
ali ti jebilo na trningu že kdaj slabo, ali pa nikakor nisi mogla dati vse energije od sebe? To je lahko posledica zaužitih beljakovin. Beljakovine se namreč v telesu zadržijo dalj časa. Bolj obremenijo presnovo in te lahko zavrejo pri ostalih aktivnostih.
Ogljikovi hidrati imajo nasprotni učinek. Njihova prebava se konča že v želodcu inj glukoza kot končni produkt preide v kri. Glukoza pa je tudi vir energije za celice. Je gorivo, postaneš bolj poskočen.
Tako. Odločitev je tvoja. Pomembno je, da se opazuješ, kdaj ti kakšna oblika prehrane najbolj ustreza.

New Report

Close