sirotišnice
Pozdravljeni,
V Sloveniji resnično ni sirotišnic. Otroci, ki so iz različnih razlogov ostali brez staršev so tako nameščeni v rejniške družine zelo redki med njimi pa so posvojeni.
Plemenita je vaša želja, pomagati otrokom ob praznikih. Pri pomoči nas ne sme nič zaustaviti. Seveda lahko pomagate.
Pri nas imamo mladinske centre, kjer se velikokrat odločijo za različne akcije od zbiranja igrač, raznih predstav, iger itd. Poiščite najbližjega vašemu domu, povprašajte kaj pripravljajo za otroke v prazničnih dneh in kot prostovoljka boste lahko zagotovo sodelovala.
Povprašate lahko tudi na rdečem križu, centru za socialno delo ali pa preprosto kot jaz greste med ljudi.
Moj začetek:
Nikoli ne bom pozabila deklice, ki sta z mamico pred rdečim križem čakale na oblačila. S svojo hčerko sva ju slučajno srečali. Moja hči je po poti jedla Kinder čokolado ustavile sva se, ker so se ji odvezale vezalke. Preden sva jih zavezale je deklica radovedno navezala stik z mojo hčerko. Ponudila sem ji čokolado in hkrati njeno mamico vprašala, če jo sme, ker danes ima toliko otrok alergije. Kako je bila deklica vesela in s kakšnim veseljem jo je pojedla! Padla nama je v srce. Z njeno mamico sva spregovorile par besed, bila je utrujena od stiske in besede so kar vrele iz nje. Izmenjali sva telefonske in se dogovorili za naslednji dan. Z hčero sva doma zbrali vsa njena premala oblačila, obutev pa moja in po celi hiši poiskali odvečne stvari, ki jih mi nismo nujno rabili bilo pa je vse uporabno. Ni besed kako bi opisala naslednji dan ko smo jim peljali stvari kako zelo so potrebovali pomoč in kako je bila zopet deklica vesela.Pri nas od takrat naprej vsa lepa oblačila, ki jih prerastemo ali se jih enostavno naveličamo shranjujemo vedno jih poklonimo osebno in pomembno je da naši otroci pri tem sodelujejo.
Včasih so naša mala dejanja lahko za nekoga zelo velika. Če je vaša želja pomagati ljudem oz otrokom nikar ne čakajte, če imate možnost naredite, kar lahko osrečili boste tako druge kot sebe.
Lep pozdrav