Najdi forum

široko povijanje

Pozdravljeni!

Zanima me kako dolgo priporočajo široko povijanje drugje v porodnišnicah, če so kolki na ultrazvočnem pregledu ocenjeni IA, se pravi, da je z njimi vse v redu in so stabilni. V Mariborski porodnišnici namreč ortopedi priporočajo široko povijanje do tretjega meseca starosti.

Hvala za odgovore,
Brinja

Imam zelo dobro pediatrinjo, ki mi je svetovala enako.

LP

ponekod maenda sploh vec ne svetujejo takega povijanja… sicer pa so moje starse povijali cim bolj ravno, z nogami skupaj in je vse v najlepsem redu… mi smo našega dva meseca in pol… pa še to ne vem, če je bilo potrebno…

V bolnišnici Celje imajo novorojenčki že Pampers pleničke.Nisem jih povijala široko,ker mi nihče tega ni svetoval in ker sem oba rodila poleti in jim bi bilo v plenicah še bolj vroče.Oba imata normalno hojo in razvoj.

Kot je meni znano, ni problema, če ne povijaš otroka široko in je z njegovomi kolki vse o.k. Problem je, če se kasneje (in to se menda lahko do tretjega meseca) pokaže, da nekaj ni vredu. Potem si pač najboljši čas zamudil. Starejši kot je otrok,. težje ga fiksiraš in bolj nesrečen je zaradi omejenega gibanja. Bolje je delati na preventivi kot na kurativi in meni se ne zdi nič groznega, če daš čez pampers pleničko še eno pleničko in povijalno.

Jaz sem svoje povijala široko do treh mesecev starosti. Uporabljala sem pampers plenice, dodala sem pa še plenico iz blaga čez pampers. Tako mi je pokazala babica in mi tudi ona, poleg pediatrinje, tako svetovala.

Ali ste plenico “normalno zložili” in dali čez tetra plenico? Tudi čez dsan, ali le ponoči?

Jaz sem oba široko povijala tudi podnevi. Tetra pleničko sem normalno zložila in dala čez povijalno.

Podnevi in ponoči se otroka široko povijala.Pleničko sem normalo zložila. Najprej sem otroka povila v pamper plenico, čez dala tetra plenico in vse povila s povijalno.

Pozdravljeni!

Skoraj pet let nazaj sem tudi jaz povijala svojo hcerkico preko pampers plenicke se tetra plenicko..oz s povijalno.
Sedaj imam dojencka starega 5 mesecev..in to povijanje ni bilo potrebno.V Kranju kjer sem rodila ,so mi razlozili,da tako povijanje ne priporocajo nobeni mamici;torej samo pampers plenicke.Tudi slikanje kolkov opravijo ze v porodnisnici ob navzocnosti vsake mamice,takrat tudi prvic cepijo otroka.Sigurno pa ob morebitnih problemih ob samem slikanju dajo ustrezne napotke vsaki mamici,seveda ce je to potrebno…Srecno!

ja vrtnica, to je v Kranju, v Ljubljani in še marsikje drugje pa na žalost ni tako.
Jaz sem rodila v ljubljani, pediatra pa imam v Kranju in ob prvem pregledu pri enem mesecu sem ga vprašala kako in kaj s tem širokim povijanjem , glede na to da v ljubljanski porodnišnici niso slikali kolkov, pa sem dobila v odgovor, da naj povijam samo s pampersko, tudi zato ker je bilo augusta. Sicer ima pa baje zelo majhen procent otrok napake na kolkih. Samo nikoli ne veš, ane?!? Ne razumem pa zakaj po vsej sloveniji sistem ni enoten…

Mimogrede, ste opazili kako se sistem razlikuje tudi v jemanju kapljic za utrjevanje kosti .. D3 ali pa AD3, pa kako je pri fluorovih tabletah za zobe … ???
Me pa res zanima zakaj je tako…

lep dan želim vsem,

Tudi jaz bom rodila v Kranju. res je čudno, da so povsod drugačan anavodila, kaj naj torej storimo, upoštevamo pač napotke, ki jih dobimo tam , kjer rodimo?

Rodila sem v Ljubljani, sestrična, ki pa ima punčko ki ima težave z kolki pa v Kranju. Opravili so pregled, kao je bilo vse o.k., ni široko povija, se je pa napaka pokazala na naslednjem pregledu (pri pediatrinji in kasneje na UZ). Punčka je bila do 10. meseca “v šincah” in je bilo pravo mučenje, ker se je že začela postavljati na nogice… pa ji ni smela dovolit. Zato še vedno trdim, da je boljša preventiva. Vsak pa se odloči po svoje.

Pozdrav!

Glede tabletk za zobe,pa takole.
Izvedela sem,da tabletke flour sploh ne priporocajo vec,kajti naj bi vsebovale nekatere snovi,ki povzrocajo raka.Tocno nevem katere snovi so to,vendar v premislek samo to.V vrtcu,kjer delam smo od vseh starsev prosili za dovoljenje,da se otrokom dajejo te tabletke vsakodnevno.To dovoljenje so jamcili s svojim podpisem.Najbolj pomemmbno pa je to,da starsi,ki so po poklicu zdravstveni delavci oz celo zdravniki tega podpisa oz.dovoljenja niso dali.Meni je bilo takrat vse jasno in sem se odlocila od tistega dne dalje da svoji hcerki nisem dajala teh tabletk.Sedaj pa teh tabletk sploh ne omenjajo vec,vsaj v posvetovalnicah ne in tudi med nosecnostjo me ni nihce vprasal ali bom tabletke jemala .Kot da bi se udrle tele tabletke v zemljo.O njih pri nas ni vec govora tako v sluzbi kot pri zdravniku.Toliko v razmislek.Pa lep dan vsem.

Ja saj imate prav, bolje je preventiva, sicer pa kaj pa nas stane če čez pleenico za enkratno uporabo damo še tisto, vsaj ponoči.

Ja točno. Umazana tako ni in jo lahko uporabljaš praktično ves dan (no če kakšen kakec ne uide mimo Pamperske). Pa za majhnega srčka je tudi čisto vseeno, ker se tako in tako pretirano ne giblje v prvih treh mesecih. Huje pa je kasneje.

Vsem želim veliko zdravih otročkov in LP

Hm, meni jih je pred kratkim ponovno svetovala zobozdravnica in to za oba otroka, čeprav je starejši star že dobrih 7 let. Nisem pa preveč pridna in več ali manj nanje pozabljam, moram priznati.

Jaz sem pa brala, da tiste tablete za zobke niso tako nedolžne. Sicer jih pa otrokom tako ali tako nisem nikoli dajala.

New Report

Close