Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Široko povijanje

Široko povijanje

Spoštovani!
Naš malček se je rodil z medenično vstavo in po prvem sistematskem pregledu mi je pediatrinja svetovala preventivno široko povijanje do naslednjega pregleda, čeprav sva bila iz porodnišnice odpuščena brez njega, ker so bili kolki OK. Po ultrazvoku kolkov sva imela v torek sistematski pregled pri treh mesecih in cepljenje in ker se je mali tako močno jokal, sem pozabila vprasati, kaj je s širokim povijanjem. Na izvidu je pisalo Ia – za oba kolka. Kaj to pomeni in ali moram poklicati pediatrinjo za odgovor? Je še potrebno široko povijanje?

Malček se pri treh mesecih drži pokonci (pri pestovanju gleda čez ramo) in se ob zelo majhni pomoči tudi useda, predvsem iz polsedečega položaja pa tudi iz ležečega se poskuša dvigniti. Če mu tega ne dovolimo (predvsem kadar je v polsedečem položaju), sedenje izsiljuje z močnim jokom. Tudi glavo drži že sam pokonci, čeprav vedno pazimo nanjo. Ali je to normalno? Mu lahko dovolimo posedanje ali mu ga moramo preprečevati?

Hvala za odgovore in lep pozdrav

Spoštovna Lana,
če so bili kolki na 3-mesečni sistematiki Ia obojestransko, pomeni, da so popolnoma v redu. Načeloma je otrok lahko samo v plenici za enkratno uporabo. Lahko pa mu ponoči še kakšen mesec dodajate 1 tetra in poviajlno plenico, ni pa nujno.

Otrok v tej starosti že zelo radovedno gleda okoli sebe in tudi želi biti malo bolj pokonci. Sedenje (v lupinici, primernem stolčku-še nagnjen nazaj, pa vendar v polsedečem položaju) bo ravno prav, da bo vse videl.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close