širina pomivalnega stroja
Mi imamo tamalega in smo z njim zadovoljni, saj smo si zato lahko privoščili širši predalnik za posodo. Za naše potrebe (smo tričlanska družina) je dovolj, saj med tednom večinoma služi le kot odcejevalnik za šalice in kozarce, čez vikend ali pa ob obiskih, ga pa “zalavfamo” dvakrat. Edina pomanljivost je v tem, da v njem ne moreš prati pekačev od pečice in večjih loncev, tako, da to operemo ročno.
Enako kot predhodnica, za pribor, krožnike, kozarce in lončke je čisto dovolj, prostora vedno zmanjka za večje lonce. Ampak v teh je vedno kaj zažgano, prismojeno, prilepljeno, zasušeno…da je itak treba najprej podrgnit ročno, pa jih potem operemo do konca. Ne preemo velikih pekaćev, tiste ovalne za kakšne narastke pa… v glavnem, nam je dovolj.
Mi imamo normalnega, pa včasih zmanjka prostora (štiričlanska družina), je pa res, da je pri ročnem pomivanju največ dela ravno s priborom, kozarci, skodelicami, krožniki. Teflonsko posodo je itak boljše pomivati ročno, potem pa pač opereš še tisti pisker ali dva. Bolje ta mičkeni pomivalni stroj kot nič.
Kakšno višino rabiš? Globino? Kolikšno ceno?
Primož
še vedno me mika 60, ampak res rabim plac, tako da se mogoče odločim za 45, tisto teflonsko ponev res ni problem pomit, ostalo pa se bo že nekako stlačilo. cena niti ni tako pomembna, kolikor pa je meni znano, so vsi enako visoki in globoki. globina kuhinje bo 72, višina spodnjega roba plošče pa 95.
Pozdravljeni!
Sem moderatorka na forumu Opremljamo dom, zadolžena predvsem za belo tehniko.
Ker sem slušajno “ujela” vaš post, bi vam predlagala, da kliknite na spodnjo povezavo, vnesete podatke in na mail boste prejeli informativno ponudbo s ceno, sličico in vsemi pripadajočimi tehničnimi lastnostmi…seveda bomo pri glede ponudbe upoštevali vaše želje in potrebe.
Lep pozdrav,
Maja Grešak
Pozdravljeni!
Podala bi še mnenje, da če si z ožjim pomivalnim strojem pridobite prostor potem se odločite za ožjega. Obstajajo tudi takšni z nastavljivo zgornjo košaro in morda boste tako lažje pomili tudi kakšen večji lonec.
Kot je rekla že Metuljčica imamo ravno s skodelicami, krožniki, priborom, kozarci… največ dela in že glede tega vam bo dosti dela prihranjenega.
Lep pozdrav,
Maja
Smo 3-članska družina in imamo seveda 60 cm stroj. Večina posod je teflonk. Teh ne pomivam več v stroju. Prejšnji jedilni pribor mi je pralni stroj precej uničil, zato tega novega pomivam ročno. Navadili smo se piti cel dan iz istega kozarca. Tako, da imam v tem pomivalnem stroju pol preveč prostora in velikokrat pomivam na 2 dni. Manjši stroj bi povsem zadostoval.
hvala sem, malo smo še razmislili in se odbločil, da nam 15 cm širši element za shranjevanje pomeni več, kot pa širši stroj. res pa je, da se najbolj zamudiš pri kozarcih in jedilnem priboru. kakšno večjo teflonsk posodo pomiješ zelo hitro, pa tudi škoda bi mi jo bilo dati v stroj. trenutno ga itak nimamo, tako da bo tudi 45cm več kot dobrodošlo.