Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Sinusna tahikardija

Sinusna tahikardija

Pozdravljeni!

Stara sem 19 let in pred 1 letom so se mi začeli pojavljati simotomi: hitro bitje srca, pristisk v prsih. Ko sem bila poslana na urganci, se mi kljub pomirjavalom ni zmanjšal utrip. V mirovanju sem imela 130. V izvid so napisali, da če se mi to ponovi moram dobiti HOLTER. Sedaj se mi zopet ponavlja. Včasih ko vstanem imam utrip po 120 v mirovanju. Bila sem v bolnišnici in so mi zopet napisali pod izvid sinusna tahikardija in neznan vzrok. To sem nesla do svojega zdravnika in ni naredil ničesar. Plačala sem si pregled ščitnučnih hormonov, ki so pokazali povišanje T-3 hormona. Zdravnik mi je dal napotnico za tirologa, ki ni ugtovil odstopanj, od normalnih vrednosti, ampak meni se še vedno ponavlja razbijanje srca in pritisk v prsih. To sem omenila zdravniku in mu predala izvide iz bolnišnice, ampak je to ignoriral. Več ne vem kaj naj naredim ter kot študent si težko privoščim samoplačniške preglede.

Spoštovana

Sinusna tahikardija pomeni pospešeno bitje srca in sicer več kot 100 utripov/minuto v mirovanju, pri sicer normalnem (sinusni ritem) delovanju srca.

Sinusna tahikardija se pojavi, ko nekaj, kot je fiziološki stres, bolečina, vročina, tesnoba, zmoti električne signale srca, ki nadzorujejo, kako hitro srce črpa kri.

Čustveni stres ali tesnoba lahko sprožita zvišanje nevrotransmiterjev, kot sta dopamin in epinefrin, zaradi katerih srce bije hitreje.

Predlagam, da se opravi HOLTER preiskava, ko vam majhen aparat pri vsakodnevnih aktivnostmi vsaj za 24 ur, ves čas meri srčne utripe in EKG. Meritve se podrobno analizirajo s ciljem ugotavljanja sprožilcev nepravilega delovanja srca, v vašem primeru sinusne tahikardije. Obstajajo tudi zdravila, ki zelo učinkovito prepečujejo zvišanje srčnih utripov v mirovanju, vendar bi pred poskusil z blagimi pomirjevali.

LP

New Report

Close