zadebeljena sluznica
Pozdravljeni.
Zaradi večletnih težav z vohom in okusom, pogosto imam občutek zabasanosti, ter nenehnimi bolečinami v predelu okrog oči sem opravila CT glave: Močno zadebeljena sluznica sitke v zg. delu in tudi po obodu zadebeljena sluznica obeh max. Nekoliko zadebeljena sluznica tudi v obeh zagozdničnih, bolj levo. Čelna sta videti primerna.
kaj točno izvid pravzaprav pomeni? Saj sem stara šele 29 let!
Za odgovor in napotke pa se seveda že vnaprej najlepše zahvaljujem!
Pozdravljeni,
za starost 29 let ste zelo pridni, da tako zgodaj vstanete, saj ste napisali vprašanje ob 5:39 uri.
Glede na opis CT slik gre pri vas za kronično vnetje sluznice nosu in obnosnih votlin , omenjate večletne težave. Ni pa opisan nosni pretin – je raven? ima kakšno kostno spino?
Potrebna bo še endoskopija nosu, CT slike prinesite s sabo.
Zdravljenje z nosnimi glukokortikoidi pride najprej na vrsto – vsaj nekaj mesecev, da se vidi učinek. V primeru neuspeha zdravil je možno endoskopsko kirurško zdravljenje morebitni strukturnih nepravilnosti pretina in sinusov – seveda pri rinokirurgu.
Lp,
Pozdravljeni,
ni se potrebno kar sprijazniti s težavami. Popolnoma vsa razumem, da vas ovirajo pri vsakdanjih aktivnostih.
Seveda lahko pridete še k meni na pregled za drugo mnenje, kontaktni podatki za pregled so spodaj.
Lp,
Pozdravljeni,
glede na najnovejše raziskave so prav vsem bolnikom s kroničnimi vnetji nosu in sinusov endoskopske operacije sinusov prinesle določeno izboljšanje – predvsem se izboljša dihanje skozi nos, v veliko primerih tudi voh, večini se izboljšajo glavoboli, v malo manjšem odstaotku se zmanjša izcedek iz nosu.
Pripročam posvet pri ORL specialsitu z endosksopijo nosu in CBCT s prikazom sinsuov ali CT sinusov, glede na obseg vnetja in strukturne nepravilnosti se potem naredi načrt operacije.
Lp,
Pozdravljeni,
to, kar ste napisali, lahko pomeni samo prehlad v času MRI slikanja. Če pa imate kakšne težave, bo potrebna endoskopija nosu.
Lp,