Najdi forum

Sinovitis kolkov

Spoštovani, v septembru 2015 so se mi prvič ponoči pojavile hude bolečine v predelu obeh kolkov in obeh gluteusih. Od takrat dalje imam vseskozi nočne bolečine, ki čez dan večinoma izvenijo, ostane pa bolečina v mišicah in narastišču obeh stegnenic. Pri hoji me že po par sto metrih začne boleti nekje med stičiščem kolkov in nog. Osebni zdravnik mi je najprej predpisal Nalgesin, ker pa se stanje ni izboljšalo, sem dobila Movalis in Zaldiar. Krvni izvidi so bili v mejah normale, prav tako revma faktorji. Po treh mesecih bolečin in več ali manj neprespanih nočeh sem obiskala fiziatrinjo. Opravila je UZ, kjer je ugotovila v obeh sklepih kolkov minimalni izliv, izrazito vnetje narastišča tetiv na veliki trohander levega femurja, kjer je tudi blago povečana trohanterna burza z nekaj hipoehogene tekočinske vsebine. Nad desnim trohandrom je videti manjši kalcinat 4,12 mm, kar kaže na tendinitis-enetezitis obojestransko, bolj izražen levo. Posteriorno je nekoliko edematozna mišica gluteus medius v bližini tuberoistas ischi.
Priporočila je dodatno RTG kolkov z oceno kostnih struktur, jemanje Arcoxia 90 mg tbl 1x/dan in Zeldiar tbl 1x/zvečer za 10 dni ter fizikalno terapijo. Njena diagnoza je: synovitis coxae bill. posttraumatica, Peritrohanteritis fem. l. sin, Lipoma reg. lubalis dorzi l. sin.
Rada bi predvsem vedela za vzrok bolečin, ki se sedaj vlečejo že skoraj pet mesecev in to predvsem v nočnih urah. Običajno bolečine spremlja tudi občutek vročine vzdolž obeh nog po notranji strani. Čez dan se bolečine skoraj povsem umirijo, pojavijo se po nekaj sto metrih hoje. Takrat tudi zelo težko hodim in sem kar okorna pri hoji. Ali je res, da bolezen s tovrstno diagnozo traja zelo dolgo in da se je do umiritve bolečin potrebno izogibati športnih aktivnosti ter hoje v hrib ali po stopnicah? Kakšna je prognoza takega stanja in ali obstajajo kakšne terapije in druga zdravila, blokade? Ali je ta pojav in bolečine morda znak za kakšno drugo bolezensko stanje v telesu? Naj še povem, da sem imela leta 2011 kompliciran zlom levega gležnja, ki se mi je odlično pozdravil. Jeseni 2014 so mi odstranili material in istega leta sem že smučala, sicer tudi kolesarim in se veliko gibljem. V juniju 2015 sem imela zvin desnega narta in po fizioterapiji (vaje ravnotežja) so se mi pojavile opisane bolečine. Stara sem 58 let in v dobri kondiciji. Zahvaljujem se vam za pojasnila in odgovore na zastavljena vprašanja. Lepo vas pozdravljam, D.

Spoštovani,

glede na navedeno je mogoče, da bolečine izvirajo iz kolčnih sklepov, iz tkiv ob njih, iz ledveno-križnične hrbtenice in/ali medenice.

Priporočam v različne mogoče vzroke usmerjen klinični pregled in nato glede na ugotovitve še usmerjena slikanja z magnetno resonanco. Prav tako priporočam opraviti laboratorijske krvne preiskave za izključitev okužbe z borelijo (lahko opravite pri izbranem osebnem zdravniku).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close