Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje sinecod

sinecod

Pozdravljeni.

Eno vprašanje bi imela za vas. Upam, da mi boste lahko čim prej odgovorili. Je normalno, da otrok močno kašlja kljub zaužitju sirupa Sinecod (naj bi pomirjal kašelj). Po kolikšnem času začne učinkovati ta sirup? Včeraj zvečer sem mu ga prvič dala. Star je dve leti in pol. Kašelj je bil dva dni moker, sedaj pa je suh. Kaj pa sirup iz smrekovih vršičkov, naj kupimo raje tega ali naj še malce počakam. Kaj menite?

Hvala za odg. lp

Pozdravljeni!

Sinecod sirup deluje centralno, se pravi v možganih, kjer zavira center za kašelj. Učinek bi moral doseči takoj, že po parih urah.

Včasih zgolj zaviranje centra za kašelj ni dovolj, priporoča se kombinacija s slezovim sirupom ali čajem slezovih korenin, katerega sluzi mehansko obložijo sluznico žrela in na ta način preprečijo nenehno draženje, ki sili na kašelj. Včasih pa je kašelj vseeno tako hud, da tudi to ne pomaga in je potrebno močnejše zdravilo (Pholcodin sirup), ki ga lahko predpiše pediater. Ker gre pri suhem, dražečem kašlju za podobne vnetne procese kot pri alergijskih reakcijah velikokrat pomaga tudi uporaba sirupa proti alergiji (npr Claritine) pred spanjem – po posvetu s pediatrom.

Če tudi danes Sinecod ne bo pomagal, ga opustite in zamenjajte bodisi s sirupom smrekovih vršiškov ali Prospan sirupom. Otrok naj pije večje količine toplega čaja, ki pomaga razredčiti sluz.

Drugače pa vam svetujem, da obiščete pediatra, ki bo otroka poslušal in vam bo na podlagi tega znal najbolje svetovati ustrezno terapijo za vašega otroka. Za uspešno in učinkovito zdravljenje kašlja je namreč najprej potrebno ugotoviti pravi vzrok in ga nato zdraviti.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close