sindrom razdražljivega črevesja
Spoštovani,
imam sindrom razdražljivega črevesja. Imam prisotne bolečine vsak dan, sproži pa jih izločanje blata. Po tem so moje trebušne mišice izredno napete in se ne sprostijo. Že leta nazaj sem imela “heksenšus” in se odpravila do fizioterapevta. Vrat je bil po terapiji super, rekel pa je da do tega prišlo zaradi stresa. Vprašal me je če imam še kakšne druge bolečine, zato sem mu seveda povedala za moje težave s črevesjem. Zmasiral mi je trebuh ki je bil po masaži sproščen in na dotik ni več bolel. (drugače me vedno boli). Moram pa reči da je bila masaža izredno boleča, do mere da sem jokala. Vem da masaža dostikrat boli da se pride do željenega rezultata in ni mi problem prenašati bolečine v vratu, hrbtu ko me kdo zmasira a trebuh je osebno zame neka popolnoma druga stvarŽe tako imam ta del zelo občutljiv. Zanima me kaj si Vi mislite o tem da bi ponovno odšla do tega terapevta, ki je izredno grob (tudi besedno) ali bi mi lahko Vi priporočili nekoga drugega. In seveda, kaj si mislite o celotni zadevi-torej kako bi lahko abdominalna masaža pozitivno vplivala na moj problem. Naj povem še to sem bila nekaj časa nazaj na masaži, kjer sem prosila tudi za abdominalno masažo ki pa je bila blagorečeno popolnoma neuspešna, saj je bila maserka izredno nežna. Po eni strani to razumem saj me trebuh boli na dotik-ali to pomeni da pri meni očitno lahko zadostuje le res groba masaža da se mišice sprostijo.
Hvala vnaprej za odgovor in lep pozdrav
Najlepsa hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni!
V vašem primeru bi vam svetovala trigger point masažo, ki vam bo sigurno prinesla željeno olajšanje. Trigger point masaža je sicer boleča, a ne sme biti premočna. Nikoli pa se ne sme pritiskati direktno v globino na črevesje.
To, h kateremu terapevtu boste šla, se boste žal morala sama odločiti. Osebno slabo prenašam bolečino, a kljub temu pri trigger point masaži nimam s tem nikakršnih problemov, saj čutim, da mi telo dobro sprejema masažne prijeme.
Bolj me skrbi “tudi besedna grobost”. Sem pristaš, da vskaemu sicer iskreno povem resnico, nisem pa zagovornik grobosti – nikakršnih.