Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija sindrom razdraženega črevesja

sindrom razdraženega črevesja

Lep pozdrav. Na forumu sem zasledila, da ima kar nekaj naših članic težave z pogostimi driskami in hudimi krči, ob katerih mnogokrat kolabirajo. Moram povedati, da sem sama v zadnjih 12 letih imela ta problem, ki sem ga po naključju razrešila. Večinoma je bilo povezano z določeno vrsto hrane (sladko, mastno, mlečni izdelki in določene kombinacije hrane, ki pa mi vsaka za sebe ni škodovala). Ker mi je že 95 leta zdravnik rekel, da imam problem z resorbcijo, sem ves čas sumila, da mi težave povzročajo prebavni encimi. Pred meseci, pa sem zasledila reklamo za ENCIMAL, ki se tretira kot dodatek k prehrani in je zato v prosti prodaji. Odločila sem se , da bom poskusila in sem namerno pojedla obrok, ki mi je zmeraj povzročal hude krče, pred tem pa sem vzela kapsulo encimala. Nisem mogla verjeti, vendar je učinkovalo, nisem imela krčev. Marsikaj lahko spet jem, kar dolga leta nisem mogla. Ravno včeraj sem pojedla nekaj takega in sem pozabila vzeti kapsulo in že me je prebudilo sredi noči nelagodje… vzela sem kapsulo in že čez krajši čas je prenehalo. V tem času sem se sama večkrat vprašala, kako je mogoče, da me je tako preprosta rešitev rešila dolgoletnih muk. Vsaka kapsula vsebuje encimsko mešanico : lipaza,amilaza,proteaza,laktaza Encimal- navodila:pri nekaterih ljudeh se neugoden občutek v trebuhu pojavi po zaužitju določene vrste hrane. Spet drugi ga začutimo po uživanju hrane, ki je običajno ne jemo. Ta občutek je pogost tudi pri osebah, ki veliko potujejo,saj se zaradi spremembe načina prehranjevanja, podnebja ter načina življenja, ki za naš organizem predstavlja neke vrste stres, v tujih deželah spremeni tudi naša presnova hrane. Encimska formula Encimal vsebuje encime za razgradnjo maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin ter mlečnega sladkorja (laktaze), ki omogočajo učinkovito presnovo hrane. Priporočamo, da zaužijete 1 kapsulo, s poljubno tekočino ter pred posameznim obrokom hrane. Proizvajalec je NUTRILAB cena je bila ob nakupu 1678.50 SIT. Meni zadostuje, da vzamem kapsulo občasno. Zato sem prepisala,kar piše na steklenički, da si lahko to sprintate in se pred nakupom in uporabo posvetujete z svojim zdravnikom. Želim vam, da bi tudi vam tako pomagalo kot je meni. Še enkrat lep pozdrav Vesnak

Pozdravljeni

Hvala za nasvet. Bom poskusila saj sem prav jaz večkrat kolabirala in nazadnje ugotovila, da sem alergična ona agrume.Odkar sem jih izločila iz svoje prehrane mi je vsaj za polovico lažje.

Lep pozdrav, Metka

Metka, če hočeš ti lahko po mailu pošljem članke o črevesju in v zvezi s novim zelo koncentriranim probiotikom ki je na voljo tudi v Sloveniji in ga tudi sama jemljem (je pa na bazi efektivnih mikroorganizmov – 7 izločenih probiotičnih bakterij ki uravnovešajo črevesno floro -je napitek in niso tablete).

Živjo !

Tudi sama že nekaj časa izgubljam živce zaradi črevesnih težav, potrjenih alergij in posledičnih kožnih težav. Očitno tudi moj organizem rabi pomoč, da si okrepim obrambni mehanizem. Bi bila zelo vesela, če tudi meni pošlješ naslov, kjer lahko preberem članek oz. si nabavim to “čudežno tekočino”. Res več ne vem, kako naj rešim te svoje probleme.Hvala.
Lep pozdrav, Helena

New Report

Close