Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje SINDROM NEMIRNIH NOG

SINDROM NEMIRNIH NOG

Pozdravljene,

Sem v 34.tednu nosečnosti, katera poteka v redu, če odmislim male nosečniške težave( otrdevanje trebuha , krči v nogah , nespečnost…)
Najbolj pa me teži to, da vsek dan, ko grem spat me začnejo noge trgat, ne znam opisat to težavo, noge so mi nemirne, živčne in zato ne morem zaspati. Velikokrat vstanem pa hodim ali telovadim, vendar ne pomaga.
Zanima me ali ima katera podobno težavo in kako se je znebit?
Ali obstaja kakšna krema za noge?

Hvala za odgovor.

Sem v 33. tednu nosečnosti in se počutim zelo dobro. Prav tako pa imam ob večerih nemirne in živčne noge. V takem primeru se razhodim, nato pa noge namočim v hladno in slano vodo. Meni pomaga. Pred tem sem poskušala vse mogoče, tudi z masažo, pa sem bila le še bolj živčna.
LP Nataša

pismo, zdaj ko to berem, se mi zdi, da se mi dogaja podobno. pa sem šele v 18. tednu. zakaj pa se to sploh pojavi, ve katera?

Tudi jaz se tako počutim,
sem pa mislila, da je povezano z magnezijem, kot kakšnos tanje pred krčem in sedaj jem ABC vitamine.
Mene pa najbolj moti zvečer,če sedim in kasneje, ko se uležem.

Ja, zadeva se pojavlja zaradi pomankanje kalcija in magnezija. Pomagajo šumeče tablete in magnesol. Ko pa se pojavijo krči, pa nogo fino pokrčiš in stisneš k sebi, pa skoraj takoj mine.

lepo nosečnost vsem, tt

Kolikor pa jaz vem se ta sindrom pojavi zaradi pritiska na hrbtenico. Tudi jaz imam vsako noč te probleme, zaradi česar zelo slabo spim in sem že prav slabe volje. Tolažim se, da sem že skoraj v 35 tednu.

enako kot ti – tudi 34. teden, ta nemirnost v nogah pa se mi pojavlja že dober mesec. ne vem sicer od česa, vendar res ni prijeten občutek.

še malo in lp

Tudi jaz se soocam z podobno tezavo pa sem sele v 22 tednu! Tudi sicer imam pogosto boleca stopala, najbrz zaradi platvusa, zdaj v nosecnosti je pa res neznosno, se posebno zvecer. Moj dragi je sicer zelo ljubezniv in mi redno masira stopala ampak tudi po tem ni kaj dosti bolje. Mogoce je pa to zaradi premalo gibanja-nimam pojma. Bo pa se pestro ce se bodo zbadanja in nemirnost kar se stopnjevali?!

Pozdravcek

Predvsem počivajte. To je bolezen značilan za nosečnice. Sama sem med obema nosečnostima imela zadnje tri mesece tako hude noči, da včasih nisem sploh spala. Zaradi nje sem se odločila, da ne bom imela več otrok.
Bolezen raziskujejo na Kliničnem centru – Dr.Leja Dolenc, če se vam po porodu stanje poslabša jo obiščite.

Vsaka mora zase ugotovit kaj ji najbolj pomaga. Meni je ustrezalo spanje na trdih tleh. Dejstvo je in to me še sedaj spremlja, bolj se čez dan naprezam svoje telo, hujše so noči. Pogosto se to dogaja tudi pri dolgih vožnjah. Zadnji mesec druge nosečnosti sem bila tako zmatrana, da sem jemala vsako noč Apaurin za spanje. Rodila sem tri tedne prezgodaj, k sreči zdravega fantka.

Počivajte čez dan – čimveč .

Srečno, ZB

New Report

Close