Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija SINDROM HIATUSNE HERNIJE-MATI VSEH BOLEZNI?

SINDROM HIATUSNE HERNIJE-MATI VSEH BOLEZNI?

http://www.sitis.si/katalog/70/Sindrom_hiatusne_hernije_-_mati_vseh_bolezni_html
Kaj pa je to? Tega mi pa zdravnik nikoli ni omenil. Dolgo imam že to knjigo doma na polici. Sprva nisem vedela, kaj naj z njo. Čudne risbe na naslovnici, pa še bolj čuden naslov. Pa bi bilo dobro, če bi jo vsak človek prebral. Posebno tisti, ki je veliko v stresu in nima pojma, zakaj ima kup težav, ki si jih ne zna pojasniti, težave pa ostajajo. Ja, pa vedno slabše je.. ..

Refluks Napihnjenost
Občutljivost trebuha Črevesni plini
Spahovanje Kolcanje
Bruhanje Izguba ali pomanjkanje teka
Driska Zaprtje
Slabost Utrujenost in izčrpanost
Zgaga Omejeno globoko dihanje
Suh dražeč kašelj Trebušni krči pri otrocih
Pogosto požiranje zraka Alergije
Občutek polnosti na dnu grla Bolečina v prsnem košu
Pritisk v prsnem košu Pritisk pod prsnico
Pospešen srčni utrip Bolečine v pljučih
Hitro naraščanje krvnega tlaka Bolečina v levi rami, v levi roki, na levi strani vratu
Bolečina med lopaticama Bolečina v desni rami
Bolečine v čeljustnem sklepu Bolečine v okončinah
Bolečine v hrbtenici Škrtanje z zobmi med spanjem
Glavoboli Omotica
Tresenje Zmedenost
Nespečnost Napadi tesnobe
Kandidoza Hiperaktivnost pri otrocih
Menstrualne težave Zasvojenost s sladkorjem ali alkoholom
Težave s prostato Težave pri uriniranju
Hripavost Debelost

No, pa še dva video posnetka z napotki: http://www.youtube.com/watch?v=hrdNfaanpIs, v katerih gospod pravi, da jo imajo bolniki s kronično utujenostjo, fibromialgijo, in avtoimunimi boleznimi in rakom.

Morda bi kdo napisal kaj o svojih izkušnjah.

Breda

Pa še en video za boljšo predstavo:

http://www.youtube.com/watch?v=-KPsGUCzi68

Breda

Breda, hvala za nove informacije … Ne boste verjeli, ampak ravno informacije o HH potrebujem …

V letu dni sem z energijsko medicino, tapkanjam, prehrano in načinom življenja odpravila že skoraj vse simptome “neznane bolezni” … Edini problem, ki mi je ostal, in je te dni še posebej izrazit pa je HH. In tega ne bi opazila,če ne bi prebrala te teme. Tako sem bila osredotočena na zdravljenje adrenalne utrujenosti in hashimota, da sploh nisem pomislila, da bi lahko bil vzrok v HH.

Od vseh težav mi je namreč ostal samo še pritisk v prsnici in med lopaticama (včasih mi celo poka). Jaz sem bila prepričana,da je napetost v križu, ki jo občutim tudi v prsnici, pač posledica AF (sem zasledila da je to kar pogost simptom). Ampak zdaj, ko berem o HH, mi je jasno da imam to. Kislina mi že od srednje šole povzroča težave, pa nobene tablete niso kaj prida pomagale. Tudi globoko dihanje je ovirano, pa kar naprej sem hripava in imam čuden glas, pa cmok v grlu in razjede. Ampak na te težave nisem bila pozorna, ker so se mi zdele tako nedolžne v primerjavi z ostalimi. 🙂

No, čeprav sem velika nasprotnica tablet, sem te dni vseeno začela jemati Emozul (blokator kisline), saj me skrbi, da bo moj glas čisto uničen. Začela sem delati vaje, s katerimi se bi naj dalo odpraviti oz. omiliti to nadlogo … Je res, da sem šele na začetku, ampak napetost je malo popustila. Je pa želodec bolj občutljiv in tudi v žlički me na dotik boli. Malo me skrbi, ali je pametno, da to delam sama. Ali ste vi mogoče delail te vaje? Kakšen je bi rezultat?

Jaz sem delala vaje iz vašega videa … In tudi to:

http://www.youtube.com/watch?v=0DtwjUuqQow

Ima mogoče še kdo kakšne izkušnje? Ali pa ve za kakega zdravilca, ki se morebiti ukvarja s tem.

Hvala in lep dan. 🙂

Petra, pa sem pred dnevi pomislila na vas, in na HH. Me veseli, da ste se oglasili.

Prepričana sem, da večina ljudi ne ve, kaj jim povzroča težave in da zdravniki nič ne opazijo.

Že 30 let se komaj vlečem okrog, zadnji dve leti se vlečem v glavnem pa samo še okrog bloka. Pa nisem prišla dlje od diagnoze FM, pa še to samoplačniško. Ne glede na vse napade, tresenje, paniko, težave s srcem in slabosti so mi vsi ponujali samo antidepresive, pa kardiolog betablokatorje, ki pa seveda niso primerni pri (mojem) prenizkem srčnem utripu.

Glede na to, kar sem prebrala na internetu, bi lahko rekla, da sem “šolski primer” bolnika s hiatusno hernijo, pa mi je še nihče niti omenil ni. Visoka, vitka, po srčni operaciji (zareza in šivi slabo vplivajo na želodec) imam skoliozo in diagnozo fibromialgija, ja pa seveda imam tudi refluks. Zdravnik mi ga je pred mnogimi leti omenil, pa sem na to pozabila. Mislila sem, da te peče zgaga tako, kot med nosečnostjo, česar pa sama nisem imela. Nisem pa vedela, da je kašelj in hripav glas posledica refluksa.

Težave, kot so hripav glas, pokašljevanje in obloženo grlo so se tudi meni zdele nepomembne, glede na vse ostale hujše težave. Nikoli nisem pomislila, da je to glavni vzrok za vse ostalo, fibromialgijo, vrtoglavice, hipoglikemijo, tresenje, počasno hiranje….

Določena obdobja se počutim dobro samo v stanju mirovanja. Gibanje in sprememba položaja telesa mi že povzročata slabosti. Telovadba in sklanjanje tudi. Ko si rečem, danes mi je pa bolje, pa sem malo bolj aktivna, se mi zopet poslabša. Ko sem bila na zdravljenju z gongom, sem skoraj umrla od vibracij, pa tudi na jogi smeha mi je bilo neskončno slabo.

Video, ki ga omenja Petra, sem videla in po njem tudi delala. Tudi vodo sem pila in skakala po stopnicah. En dan se mi je zdelo super, potem pa zopet slabše. Mislim, da je najtežje potem obdržati želodec v pravem položaju. Vagusni živec in želodec se lahko pomiri z EM. Ena čajna žlička ingverja na tešče menda dela čudeže. Pomaga tudi jabolčni kis in cimet.

Tudi mene zanima, kdo nam lahko pomaga. Nekje sem prebrala, da želodec lahko premakne osteopat, pa kiropraktik tudi.

Breda

ŽELODČNI REFLUKS (GERB) ALI ZGAGA

Dr. Lawrence Wilson je zdravnik in deluje le kot prehrambni svetovalec.

Zgaga ali refluks je eden od najpogostejših simptomov v zdravniških ordinacijah. V večini primerov se zelo dobro odziva na uravnoteženo prehrano in zdravila niso potrebna. Dejstvo je, da je uživaje zdravil pri tej bolezni zelo škodljivo, saj se zmanjšanja izločanje kisline v želodcu, ki je potrebna za pravilno prebavo.

http://www.drlwilson.com/Articles/GERD.HTM

Breda

Po dveh tednih

Napila sem se vode, skakala po stopnicah, se masirala po trebuhu in izvajala določene vaje samozdravljenja. Gastritis se je malo pomiril in želodec je vsaj približno na svojem mestu. Slabosti in vrtoglavice ni več. Ne hodim več okrog z listki v denarnici, kot so: imam psa v avtu, ali: morda imam hipoglikemijo … avto imam parkiran na … , ki sem jih pisala za vsak slučaj, če bi mi kje postalo tako slabo ….. ali me kje zmanjkalo, pa bi … Saj poznam nejkaj prijemov za blaženje težav, ampak nikoli ne veš … Tudi bolečin okrog trebuha je manj. Premikanje in sklanjanje mi ne dela več težav. Lahko svobodno diham s prepono in stojim celo lahko zopet na eni nogi. Ko sem svojemu zdravniku pred slabim letom potožila, da nimam dovolj zraka v pljučih, mi je zagotovil, da od tega prav gotovo ne bom umrla, in me odslovil. Morda res ne, prav prijetno pa ni … Refluks imam pa še vedno. Težave, kot so spahovanje, pokašljevanje in občasno hripav glas, me na to spominjajo. Prej nisem bila pozorna, ker je bila to prava malenkost v primerajvi s slabostmi, ki sem jih doživljala, pa tudi nisem vedela, kaj pomenijo. Počutim se tudi bolj močno in sem se v četrtek peljala v NM. Na žalost sem brala preveč knjig in sem jedla preveč presne hrane, ki mi je prav gotovo škodovala. Ni vse za vsakogar. Morda jo bom kasneje, ko se želodec še malo pomiri. Težje bo z dieto.

Breda

Pa še moja izkušnja … Meni se je refluks precej poslabšal, ker nisem pametno jemala vitaminov in ostalih dodatkov … Sploh B-kompleks in C-vitamin (ki sta pri npr. AF, SKU, FM zelo pomembna) je vedno dobro jemati skupaj s hrano in ne pretiravat. 🙂

Drugače pa sem tudi sama v zadnjem tednu dosegla veliko izboljšanje s pitjem sode bikarbone. Pa vodo tudi pijem in skačem, tako kot Breda … 🙂 In gre na bolje …

Ker v tujini HH precej uspešno zdravijo z manipulacijo želodca, in to osteopati, kiropraktiki (oz. dr. manualne medicine), sem poslala mejle nekaterim strokovjakom v Sloveniji.

Če koga mogoče zanima odgovor dr. manualne medicine Sergeja Fedorova:

»V prvi fazi je potrebno natančno postaviti diagnozo hiatus hernije (hernije prepone), saj se le-ta pojavi izjemno redko. S tehnikami manualne medicine je sicer mogoče zmanjšati pritisk v tem delu telesa in s tem učinkovito vplivati na simptome, ki se pojavljajo. Žal večina zdravnikov s tem nima izkušenj, tudi sam ne, bi pa vam toplo priporočil kolega dr. Genadija Filipova, ki deluje v ordinaciji MO-GY v Novi Gorici in ima na tem področji večdesetletne izkušnje. Ostali strokovnjaki smo bolj usmerjeni na predel hrbtenice in sklepov. Sicer v primeru hiatus hernije obstajajo različni načini simptomatskega zdravljenja, v skrajnem primeru pa je potreben operativni poseg.«

Če ima kdo, kakšne izkušnje, naj jih velikodušno deli z ostalimi sotrpini … 🙂

New Report

Close