sindrom canalis carpalis bill
Pozdravljeni!
Težave z rokami imam že nekaj let.Kirurginja mi je najprej operirala karpalni kanal in mi sprostila živec.Potrebno je bilo sprostiti tudi živec v komolcu in sedaj okrevam po operaciji.Hodim na fizioterapijo.Še vedno imam bolečine v roki čez noč mi tudi mrtvijo prsti res manj kot prej.Mezinec se je poravnal,prstanec pa še vedno malo vleče.Z roko težko opravljam dela ,ki imajo ponavljajoče gibe,tudi predmeti mi še vedno izpadajo iz rok.Nap.1kg mi že izpade nekako nimam moči v roki.V službi rabim veliko dvigovat in obračat težje stvari sedaj me zanima po kolikšnem času se po operaciji roka opomore in dobi moč nazaj?Ali bom sploh še lahko uporabljala roko tako kot prej?Svoje delo rada delam vendar si ne morem dovoliti ,da mi izpada iz rok.Ali obstaja še kakšno zdraviliško zdravljenje ,ki bi stanje izboljšalo?Kaj mislite vi da se bo v prihodnosti dogajalo z mojo roko.
Hvala in srečno!
Spoštovani!
Na žalost ne vem, koliko časa po operacijah ste. Polna presotala moč se pokaže po 6-9 mesecih po operaciji. Očitno so bili žvici že nekoliko poškovdovani zaradi dolgotrajnega pritiska nanje. Zdravljenje v zdraviliščuu najbrž ne bo bistveno srpemenilo, so pa primerne kopeli, predvsem pa ponalvjalnje gibov – najbolje s kakšno mehko žogico v dlani.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Srečno 2008!
Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.