sindikalni protesti
Sindikati naj bi protestirali zaradi privatizacije v zdravstvu. Ravno sedaj teče pogovor na radiu (studio ob 17.h) o privatizaciji . Že pred tem in tudi sedaj ne vidim nikakršne strašne nevarnosti zaradi tega. Že dolgo imam zobozdravnico s koncesijo – vse je v najlepšem redu, mislim , da celo bolje kot v ZD. Ampak vidim pa strahove drugje, pa še nič se ne govori o tem, po mojem mnenju pa bi to še kako bilo potrebno. Kdo so tisti, ki o tem nočejo govoriti, pisati. Vzajemna, ki naj bi bila že po imenu drugačna zavarovalnica se naj bi meni nič, tebi nič združila s komercialno zavarovalnico (ime sploh pomembno ni). S to združitvijo bomo odpravili konkurenco, plačevali pa seveda veliko več. Koliko vpliva bo sploh še imela država, ali pa ga celo noče imeti. Mogoče bo s tem lahko povečevala prispevke za zdravstvo (prispevek od bruto OD se ne sme povečevati). In naši sindikati, ki takooo zelo skrbijo za svoje ovčke, kar molčijo. Ja, seveda molčijo, saj se je np.pr. šolski sindikat že kdaj prodal komercialni zavarovalnici, pa sindikat trgovcev (ali mogoče Jankovič??) tudi… In ko so Vzajemni ostali večina upokojenci, je pričelo iti navzdol. Jaklič gor ali dol, zavarovalnica s samimi starčki res nima možnosti, zakaj pa še vedno niso zaživele te strašne izravnalne sheme?!
Ja, tukaj vidim tisto pravo privatizacijo, ki jo bomo krepko občutili vsi.
In mali ljudje, ali boste kar molčali? Ne verjemite kakšnim pravljicam o delnicah.
Pa še to: nisem iz zdravstva, nisem iz zavarovalništva, z Jakličem se tudi poznam ne. Imam poprečno pokojnino in mi ni vseeno, če se bo dodatno zavarovanje dražilo, se pa bo.
Stranka Desus, ali boste kar dovolili?