SIN SE DROGIRA
Spoštovana obupana mama,
opravičujem se, ker se že nekaj časa nisem oglasil.
Stvari se premikajo na bolje, sin obiskuje “metadonki program” in čaka na detoks, žal je čakalna vrsta kar doga, upam da bo vzdržal in da bo na detoks tudi odšel, ko bo prišel na vrsto.
V družini so se sedaj razmere vsaj malo normalizirale, ne krade več, ne izsiljuje za denar in se obnaša čisto drugače kot se je prej, mogoče pa bo le bolje. Seveda pa mu še ne zaupamo, saj vemo kakšni so odvisniki.
Ali mogoče poznate kakšno varinato detoksa, ki ni v Ljubljani in kjer se pride prej na vrsto, saj bi sin to rad opravil čim prej, saj ima resno punco, ki mu stoji ob strani in se tudi zaradi nje želi rešiti odvisnosti.
Lep dan vsem in hvala obupani mami, da jo zanima kako stvari potekaj naprej
Bobo
Sama ne poznam drugih variant detoksa. Vem le to, kar povedo drugi starši na srečanjih, da njihovi otroci z metadonom lahko delajo in nekako normalno funkcionirajo.
Meni sicer osebno ta način zdravljenja ni všečen, ker metadon je potrebno zmanjševati do nule. Vem za nekaj primerov, ko so poleg metadona jemali še heroin, ali pa so dozo metadona namesto zmanjševali povečevali. So pa tudi taki, ki so uspeli z metadonom. Vi kar korajžno naprej. Tudi jaz dobim upanje, ko kdo javi, da se je kaj premaknilo na bolje. Hvala vam Bobo, pa še kaj se oglasite.
Obupana mama.
Dokj dobro poznam terapije z metadonom. Žal so le redkokdaj uspešne. pOZNAM VELIKO PRIMEROV, KJER METADON ZNIŠUJEJO NAMESTO ZNIŽUJEJO, TO PA SE DOGAJA IZKLČUČNO ZARADI TEGA, ker se uporabniki ne držijo pravil in zdraven metadona jemljejo še heroin in kaj drugega, v takih primerih jim zdravnik dozo dvigne, sicer se dogovorijo za postopno zniževanje.
Ne vem kako je v vašem centru v Ljubljani, tu pri nas na obali je katastrofa. Zdravnik prihaja le enkrat do dvakrat na mesec in ko pride ga moraš čakati tudi po 5 ur da prideš na vrsto, tako da odvinik prej obupa in zbeži domov, saj vsi vemo da so zelo nestrpni. Že o temu se vidi kakšen odnos ima družba do odvisnikov, tudi na detoks moraš dolgo čakati, tako da odvisnika ta čas že mine volja,………. in še bi lahko našteval. Upajmo, da se bo kaj spremenilo na bolje, nacionalni program je sprejet, kako se ga izvaja pa je žal drugo vprašanje.
Lep dan voščim pa še kaj se oglasite
Spoštovani g. Milan,
bil sem z njim in to že kar dvakrat, prvič smo čakali štiri ure, drugič pa tri, tako da sem tudi sam že zgubljal živce (vroče, brez zraka, vsi se jezijo, itd…). Nisem pa mislil, da pride zdravnik 2x mesečno, ampak psiholog oz. psihiater, ki prihaja iz Ljubljane, zdravnik je tam vsak dan, a za detoks odloča očitno samo psihiater, čakalne dobe pa so kar dolge, saj se v nekaj mesecih lahko vsak večkrat premisli. Sicer pa so bili tudi dopusti in upam, da bo sedaj vse funkcioniralo malo bolj normalno. Kateri center to je pa vam ne morem izdati, saj bi nato preveč ljudi, ki ta forum bere takoj ugotovili, kdo objavlja svoje članke pod tem imenom.