Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Sin je pojedel žvečilne

Sin je pojedel žvečilne

Saj ne morem verjeti, kar se mi je zgodilo. Med hranjenjem 9 mesečnega dojenčka je moj tavečji sin, star 6 let in pol, pojedel ker 10 večjih žvečilnih. Sinu sama žvečilnih ne kupujem, ker se mi zdijo čisto “brez veze”, je pa že kdaj kakšnega požvečil in nato izpljunil. Poleg ostalih neumnosti kot so čipsi s papriko…, mu je tudi te žvečilke prinesla svakinja, ki se zdi sama sebi kul, da mu to nosi, češ ker mu jaz nočem. Zavojček teh presnetih čigumijev smo pred kakšnih mesecem odprli predvsem zato, da bi dobil ven tatoo-je, 2 čigumija je prežvečil in pljunil v koš.

Torej, danes jih je uspel pojesti. Tako sem zmedena, kaj naj sedaj naredim. Sin ne toži, da bi ga bolel trebušček, kakršnihkoli drugih znakov, poleg tega, je sedaj prestrašen, ker sem mu rekla, da se lahko čigumiji prilepijo na trebušček pa tudi ni.
Če lahko mi odgovorite, kaj mi je storiti?

Hvala.

Draga zaskrbljena mama,

kar brez skrbi, nič hudega se mu ne bo zgodilo. Žvečilne gumije bo pač pokakal – narava že poskrbi, da se ne morejo prilepiti na sluzasto črevesno steno.

Sina torej pomirita, ne sme imeti občutka, kako ga je polomil in kako hudo bo zbolel.

Hmm, glede svakinje pa vam ne vem svetovati. Vsaj ne uradno.

Lep dan želim,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close