Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija simptomi kažejo na FM

simptomi kažejo na FM

Pozdravljeni

Danes sem slučajno naletela na vašo spletno Društvo za fibromialgijo in se povsem našla kot bodoča članica.

Naj vam opišem svoje težave in vas lepo prosim, da mi poveste če imam morebiti fibromialgijo.

Moje težave so se pričele z mobingom na delovnem mestu. Prvič obiščem splošnega zdravnika zaradi splošne utrujenosti, ne znam pojasniti vzroka (8 maj 2006). Po laboratorijskih izvidih huda anemija (železo 1, hemoglobin 67, elektrociti 4000). Bolečine v sklepih, drugih posebnosti ni bilo. Po dveh mesecih ugotovljen miom na maternici (zelo velik). Sledi operacija in odstranitev maternice. Poseg bp, cistološki izvidi bp, rana se lepo celi.

Bolečine v sklepih, ledvenem delu hrbtenice, vratnih vretencih, mravljinčenje rok……. se nadaljuje. Pri obisku ortopeda ni posebnosti, ugotovljene degenerativne spremembe in zaradi bolečin odrejen bolniški stalež. Slabo počutje (utrujenost brez razloga oz. zaradi vsakdanjih opravil ) in bolečine v sklepih in mišicah se selijo po celotnem telesu, enkrat bolj izrazite na enem enkrat na drugem delu telesa, konstantno prisotne. Seveda je prisotna tudi depresija oz. razdražljivost (ki sem jo sama predpisovala . Predpisana terapija TRAMAL in KETONAL.

24.9.2006 sem bila hospitaliziran v ortopetski bolnici zaradi močnih in hudih bolečin v mečah leve noge. Po mesecu dni ugotovljena ruptura mišice brez kakršnega koli razloga oz. poškodbe. Do današnjega dne imam pri hoji močne bolečine v mišicah leve noge (odrejena je bila magnetna resonanca na katero še čakam). Za mrtvinčenje rok je bila opravljena eletromiografija. Ugotovljene zelo blage kronične nevrogene spremembe v sp. vratnih miotomih na obeh straneh, desno za spoznanje več, periferni živci v zg. udih so normalni.

Zaradi navedenih konstantnih bolečin sem obupana, predvsem zaradi dejstva, da nimam postavljene diagnoze in da se ob obisku pri zdravniku dejansko počutim kot nek simulant, ki stalno jamra o bolečinah v različnih predelih telesa.

Prosim vas, da mi odgovorite in morebiti svetujete še kakšno preiskavo, ki sem jo pripravljena opraviti tudi samoplačniško, samo da pridem do končne diagnoze in zdravljenja.

Lep pozdrav obupana Editka

Spoštovani, čeprav se moje zdravstvene težave pred 11 leti niso začele v podobni obliki, vam svetujem, da si preberete še kakšno osebno izpoved bolnic na predhodnih straneh foruma. Morda bi vas zanimali rezultati ankete, ki smo jo izvedli na vzorcu bolnikov iz vse Slovenije (tukaj: http://www.skufmslovenija.org/o-bolezni/raziskava-med-bolniki/ ).
Če se boste v opisih prepoznali, vam svetujem pregled pri revmatologu.

Upam, da se vam oglasi še kdo z osebno izkušnjo.

Lepo vas pozdravljam!
Veronika

New Report

Close