simptomi?
Pozdravljeni!
Že leta me muči nepojasnjen glavobol, zaradi česar so mi 2010 naredili tudi mr glave in vratne hrbtenice, ki sta bila ok. Mr vratne hrbtenice je pokazal manjšo obrabo in ukrivljenost, kar je letos potrdil tudi rentgen. Glavobol ne poneha. Muči me stalna utrujenost, tako da se zjutraj zbudim utrujena in velikokrat z bolečinami v mišicah in glavobolom. Bolečine v mišicam ramenskega dela in prsnega koša me zbolijo praktično vsak dan. Mravljinči mi desno stran obraza, desno roko in občasno nogo, neodvisno od položaja telesa ali miganja. Če pogledam navzdol, mi mravljinči vrat in ramenski del. Ponoči me občasno zbudi jo neke vrste električni sunki po telesu in v glavi, kot da bi me hotela zadeti kap. Čudni električni sunki v glavi in telesu se mi občasno pojavljajo tudi čez dan, velikokrat povezani z motnjami vida – za par sekund se mi vid praviloma na enem očesu zamegli. Vsi simptomi se stopnjujejo, tako da normalnega več ne poznam. Trenutno sem ponovno v obravnavi pri nevrologu, ki me ne bo poslal na ponoven mr glave, češ da sem bila že leta 2010. 2010 sem bila tudi pri ortopedu, ki je na podlagi rentgena hrbtenice rekel, da hrbtenica kljub obrabi ne bi smela povzročati takšnih težav – fizioterapija stanja ni bistveno izboljšala. A bi lahko simptomi kazali tudi na MS in bi bilo vseeno smiselno ponoviti mr? Na mr bi šla tudi samoplačniško, če bi bilo smiselno. Se lahko v treh letih odkar sem bila na mr pojavijo bistvene spremembe?
Lp
pozdravljena
glede na opisano (mravljinci, motnje vida) bi lahko šlo za simptome ms. bolečine sicer niso značilne (vsaj ne na začetku, ves čas prisotne). to govori bolj v prid kakšnemu vkleščenju živca (čeprav si še dokaj mlada za kaj takšnega). no, opisane težave v tvoji starosti spet govorijo v prid ms. po treh letih bi najbrž bilo smiselno opraviti ponoven magnet glave in vratne hrbtenice (s kontrastom). probaj prepričati nevrologa, da ti napiše napotnico
lp