Najdi forum

Simon zaostaja v razvoju

Simon je že več kot 2 meseca na brezglutenski dieti in na žalost ne opažamo veliko razlik. Mogoče je še največja, da sodeluje z vsemi člani družine, celo išče našo pozornost. Tako s telesnim kontaktom kot s pogledi. Govori še nič; v glavnem blebeta v svojem jeziku.
Simon je dobil odločbo iz Zavoda RS za šolstvo, ki Simona opredeljuje kot otroka z zmerno motnjo v duševnem razvoju, dolgotrajno bolan otrok, torej otrok z več motnjami. Simon se usmeri v razvojni vrtec kamor je že začel hoditi. Po izkušnjah drugih staršev je to najboljše za otroka. Upajmo, da bo to koristilo tudi Simonu.
Ima mogoče kdo kakšne izkušnje v primeru, da eden od staršev ostane doma, glede na to, da je potrebno z otrokom s PP opraviti veliko poti ( logoped, razne terapije… ). Kakšni so postopki za pridobitev statusa delnega plačila izgubljenega dohodka ?

Simoncelo,

imate odobren dohodek za nego?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Zaenkrat smo oddali vlogo za dohodek za nego in varstvo. Čakamo odgovor.

Če vam bodo odobrili višji dodatek za nego, boste lahko uveljavljali nadomestilo za izgubljen dohodek -sicer ne.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Se oglašam spet ob koncu leta. Minilo je leto dni od prvega obiska v Ambulanti za avtizem in v tem letu smo uspeli kar veliko narediti. Letos je Simon bil na 8. tedenski ABA terapiji v ambulanti, kamor je hodil zelo rad. Terapija je trajala 2 uri na dan, 5 dni na teden. Ta čas ni hodil v vrtec (razvojni oddelek). V času terapije se je Simon počutil odlično in na koncu terapije smo bili zadovoljni vsi ( dr.Macedoni, psihologinja, terapevtka kot tudi midva starša ). Sedaj je na nas starših, da nadaljujemo s terapijo doma, kjer pa napredek ni takšen kot pri terapevtki. Ambulanta za avtizem bo spremljala naše delo in Simonov napredek večkrat letno. Sam bi si želel, da bi Simon vsaj 2-krat tedensko obiskoval terapijo. Zanimati nas je začela še metoda Son-Rise, ki jo pa moramo še spoznati. Zanimivi so predvsem uspehi pri težavah z govorom. Simon ne govori nič. Na splošno lahko ocenim, da je SLO še zelo daleč od priznavanja in reševanja težav avtističnih otrok.

Simocelo,

lahko kaj več napišete o metodi Son – Rice?

Son-Rise Program temelji na socializaciji avtističnih otrok. Glavni cilji programa so povečanje očesnega kontakta, razvoj govora, večanje pozornosti in možnost spontanega prilagajanja. Vse to se poskuša doseči na način, da se starši in ostali prilagajamo otroku, njegovemu “svetu” in se na ta način približamo. Ko se otrok zaveda, da ga res imamo radi, da ga razumemo, nas sprejme in nam dovoli, da ga motiviramo z našo igro skozi katero želimo doseči zgoraj omenjene cilje. Moč očesnega kontakta je za avtistične otroke ogromna. Sami poskušamo delati po tem programu nekaj tednov in vidimo spremembe v Simonovem obnašanju.

simoncelo,
hvala za informacijo.

Zelo se strinjam z zadnjim odebeljenim in podčrtanim stavkom.

lep pozdrav,

Zelo se strinjam z zadnjim odebeljenim in podčrtanim stavkom.

lep pozdrav,[/quote]
Žal to velja tudi za ostale otroke s pp. Kar se tiče logopedske terapije, recimo ni ravno vseeno ali imate logopeda “za voglom” ali pa imate do prve ambuilante 50 km.

Pozdravlejni g. Simoncelo,

sem mamica, katere otrok se zelo podobno obnasa.
Hvaležna vam bom, če mi napisete kako je zdaj z vasim otrokom.

Lep pozdrav in pohvale za pogumnost.

Pozdravljena majaD
Simon hodi v razvojni vrtec ( zadnje leto ), kjer se počuti zelo dobro. Je med bolj pridnimi v tem oddelku. Sicer je še vedno neverbalen, vendar uspeva posnemati naše besede. Doma se vsak dan ukvarjamo z njim in tudi sam uživa v skupnih aktivnostih. Sedaj se skušamo učiti barve. Na toaleto hodi sam, ponoči mu damo še plenice. Je zelo vodljiv in rutinske aktivnosti opravlja brez težav. Kar je izven rutine tudi hitro razume in si večinoma zapomni. Poleti smo naredili 34 ur v trdi HBOT, hodimo na terapije senzorne integracije, izvajamo GFCF dieto in delno GAPS dieto. Novembra smo naredili analizo urina in las, ki je pokazala, da smo skoraj uspeli Simonov organizem očistiti težkih kovin in nezdravih bakterij. Ostane nam še uničiti kandido. Neprimerno vedenje se je zmanjšalo vsaj za polovico. Pomebno nam je, da kontaktira z nami in si želi naše bližine ter skupnih aktivnosti. Upamo, da se razvije še govor; če ne, bomo šli v znakovno komunikacijo; verjetno z začetkom osnovne šole.

Bravo, Simon in družina! V 2 letih ste dosegli velikanski napredek in iskreno vam želim, da bi šlo samo še strmo navzgor! Zelo pogumni in vztrajni ste, da vztrajate na dietah in vseh terapijah. Včasih se mi zdi, da so senzorne terapije nek neraziskan “čudež”, ki toliko prinese. Res vse dobro vam želim!

lp, tudi mi imamo malčka ki ima precej podobne težave, sedaj je star 2,5 leta , in obiskujemo DT, SI in logopeda , pričeli smo z obravnavami pri nevrologu – čakajo nas encefalogram , ponovni pregled sluha in kasneje MR. trenutno sem sama v fazi ko se morem še sprijazniti z vsem skupaj , da ni tako kot so mi do zdaj vsi strokovnjaki govorili- da je malček le malo bolj pozen kot ostali in da bo vse ok. sem lahko samo vesela da sem zaupala svojemu notranjemu ¸¸čutu¸¸ in sem zadevo peljala naprej , prosila, tečnarila, hodila po druga mnenja itd. … žalostno ampak starš moraš biti že sam na pol zdravnik in terapevt, kati pri teh motnjah je zelo pomembno koliko se naredi še v predšolskem obdobju otroka oz. v čim manjši starosti. vidim, da nismo edini ki imamo takšne težave in to mi pomaga, zato bo vsak odgovor ali komentar,podpora še kako dobrodošla. veliko od teh stvari ki ste jih napisali so meni še zelo neznane in bi bila vsaka informacija koristna – diete in to razstrupljanje to slišim prvič. poleg tega me malo več zanima o SI , saj v našem okrajo nimamo primerno opremljene senzorne sobe , in me zanima če ima kdo kontakt te senzorne terapevstke Erin ki deluje v MB ( MB bi nam bil od večjih krajev še najbliže- čeprav tudi daleč). če bi bil kateri od staršev slučajno pripravljen deliti svoja mnenja in izkušnje pa bi si mogoče še izmenjali mail naslove? … vendar na ZS 🙂 no vsem pa želim pozitiven dan naprej in čim več napredka pri otrocih . LP

Pozdravljeni leeloo126 in ostali,
Imamo podobno situacijo z našo skoraj 3-letno deklico in po napisanem sodim, da ste iz mb.
Pustite sporočilo, zelo vesela bi bila izmenjave izkušenj, to je tudi v bistvu vse s čim si starši avtistov lahko najbolj pomagamo. lp

Pozdravljeni, Simon 2008. Zelo hvalezna bi vam bila, ce mi napisete mail, na katerega vam lahko napisem par vprasanj, saj imam sama enake tezave pri moji 3 leta stari hcerkici in res vec ne vem, kako ji pomagati…ze v naprej hvala za odgovor in lep pozdrav,
zalostna mami

zalostna mami , pošljite mi vaš e-mail preko zasebnega sporočila.

Moj malček je star 23 mesecev in tudi zaostaja v razvoju predvsem v govoru in komunikaciji. Če mu nekaj povem razume in ponavadi takoj naredi, samo govori pa še ne in tudi sam večinoma z jokom pokaže če kaj hoče. Jaz ga ponavadi razumem, samo se bojim, da z drugimi ne bo mogel tako komunicirati. Zdaj še ni v vrtcu, ampak bo šel septembra. Bili smo tudi pri psihologinji in logopedinji, ki sta rekli, da moramo izboljšati njegovo komunikacijo, ampak se jima ni zdelo, da bi bil avtističen. Mene bolj zanima kako ste opravili analize las in urina. S katerim zdravnikom ste se dogovorili in kako je to potekalo. Zanima me tudi, če kdo pozna kakšnega specialnega pedagoga ali delovnega terapevta v Lj in bi ga priporočil, saj bi želela, da malček napreduje v komunikaciji in govoru.

Hvala in lp

Odgovor na objavo uporabnika
leeloo126, 18.12.2013 ob 09:23

lp, tudi mi imamo malčka ki ima precej podobne težave, sedaj je star 2,5 leta , in obiskujemo DT, SI in logopeda , pričeli smo z obravnavami pri nevrologu – čakajo nas encefalogram , ponovni pregled sluha in kasneje MR. trenutno sem sama v fazi ko se morem še sprijazniti z vsem skupaj , da ni tako kot so mi do zdaj vsi strokovnjaki govorili- da je malček le malo bolj pozen kot ostali in da bo vse ok. sem lahko samo vesela da sem zaupala svojemu notranjemu ¸¸čutu¸¸ in sem zadevo peljala naprej , prosila, tečnarila, hodila po druga mnenja itd. … žalostno ampak starš moraš biti že sam na pol zdravnik in terapevt, kati pri teh motnjah je zelo pomembno koliko se naredi še v predšolskem obdobju otroka oz. v čim manjši starosti. vidim, da nismo edini ki imamo takšne težave in to mi pomaga, zato bo vsak odgovor ali komentar,podpora še kako dobrodošla. veliko od teh stvari ki ste jih napisali so meni še zelo neznane in bi bila vsaka informacija koristna – diete in to razstrupljanje to slišim prvič. poleg tega me malo več zanima o SI , saj v našem okrajo nimamo primerno opremljene senzorne sobe , in me zanima če ima kdo kontakt te senzorne terapevstke Erin ki deluje v MB ( MB bi nam bil od večjih krajev še najbliže- čeprav tudi daleč). če bi bil kateri od staršev slučajno pripravljen deliti svoja mnenja in izkušnje pa bi si mogoče še izmenjali mail naslove? … vendar na ZS 🙂 no vsem pa želim pozitiven dan naprej in čim več napredka pri otrocih . LP

Kako je vaš otrok sedaj.

New Report

Close