siljenje na bruhanje
pozdravljeni,
v zadnjem casu sem veckrat opazila, da me je brez razloga nepricakovano zacelo siliti na bruhanje. brez predhodne slabosti ali kakrsnikoli bolecin v zelodcu, brez znakov, ki bi napovedovali karkoli v zvezi s tem. prav tako nisem cutila kisline, niti tezkega zelodca po hranjenju. `napad` traja kaksno minuto ali dve in potem mine. v tem casu komaj zadrzujem, da ne bruham. to se lahko ponovi tudi veckrat dnevno. potem za nekaj dni izgine in se zopet pojavi, ne glede na mesntrualni ciklus, ne glede na uro dneva. zadeva je zelo zoprna, ker nikoli ne vem, kdaj in kje me bo prijelo. nikakor nocem bruhati in zadrzujem. tezavo poskusam blaziti z rupurut tabletami in z metinim cajem, vendar ni kaksnih posebnih rezultatov. naj povem, da ne pijem, ne kadim, nisem pod stresom, se zdravo prehranjujem v normalnih kolicinah, ne jem zdravil in se redno ukvarjam s sportom. stara sem 30 let in zdrava. pred leti sem imela bakterijo helocobacter pilory, vendar so bili znaki ocitni-slabost, splosno slabo pocutje, mocne bolecine v zelodcu…
kaj predlagate? kaj bi to lahko bilo? je mozno, da se je ponovila trebusna bakterija? zakaj pride do takih tezav, da te nepricakovano sili na bruhane? kako se lahko to pozdravi in s cim?
v naprej najlepsa hvala, ker mi omenjena tezava resnicno nacenja zivce,
mateja
Spoštovani!
Poleg povečane kisline, ki je sicer ne občutite, bi prišli v poštev žolčni kamni, ki v milejši obliki lahko povzročajo predvsem slabosti, kot jih opisujete. UZ trebuha bi hitro odgovoril na to vprašanje. V nasprotnem pa kura zdravil proti kislini in nato ev. gastroskopija.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
je dovolj, ce sem bila na UZ trebuha konec decembra in niso nasli nic posebnega? namrec, bila sem osumljena slepica, pa potem bolecine in slabosti niso bile vzrok v slepicu kot so ugotovili.
bi se lahko zolcni kamni razvili v tako kratkem casu, da bi morala zopet na UZ ali lahko sum na kamne ovrzem od takrat?
najlepsa hvala za vse odgovore!
mateja
pozdravljeni,
se vedno se soocam z omenjenimi tezavami. opazam, da me pece v nosu in vcasih v grlu. sicer me zgaga ne pece. bolecin in krcev v zelodcu ni. prebavnih motenj nimam. vcaih mi je poleg siljenja na bruhanje tudi slabo. izogibam se mlecnim izdelkom. poskusam z ranitalom in rupurutom, vendar ne pomagata.
imam pa zelo poln urnik in stresno sluzbo. stara sem 30 let. brez otrok. bi lahko bile tezave psihicnega izvora. namrec, nerada bi sla na gastroskopijo. poskusila bom se s pregledom krvi, ce bi morda zaznali bakterijo ali kaksno vnetje..
kaj menite?
prijeten pozdrav!
mateja
Spoštovani!
Kako spite, kakšno je vaše razpoloženje, ali ste hitro utrujeni, ste opustili kakšne navade, kako je z apetitom, s spolnostjo, voljo do različnih stvari… Še kakšne druge težave. Stres lahko povzroči duševne motnje, med katerimi je lahko tudi taka slabost, kot jo imate vi, a je pogosto zraven vsaj še nekaj znakov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik