Zdravo
Vsadki so lahko v telesu doživljenjsko.
Če ni težav menjava ni potrebna.
Včasih si ženske želijo menjavo zaradi estetskih razlogov oziroma zaradi zapletov. Najpogostejši dologoročni zaplet je krčenje tkivne ovojnice okoli vsadka ( medicinsko kontraktura kapsule). Nastanek ovojnice je posledica reakcije tkiva na vsadek, nastane vedno, v določenem številu primerov pa ovojnica otrdi in se krči.
To je opaziti kot čvrstost, trdost v dojki, ki lahko v hujših primerih postane boleča in skrečena okoli vsadka.
Tako protezo je potrebno zamenjati kapsulo pa odstraniti.
Redko se zgodi da vsadek poči. Ženska začuti spremembo v doji, ali zatrdlino v predelu kjer je do poka prišlo. Protezo je potrebno odstraniti in odstraniti silikonski gel, ki je iztekel. Z modernimi protezami naj bi bilo teh težav precej manj.
Če imate proteze in ste zato zaskrbljeni vam svetujem pregled pri kirugu , ki vas je operiral oziroma pri plastičnem kirurgu.
Aleš
Lani sem bila na slikanju srca in pljuč. Bilo je vse bp. Pripisan pa je bil tale stavek: Robno kalcinirana, pravilna zgostitev, ki se projecira prek levega hemitoraksa pripada dojki-anamneza? Ko sem prinesla izvid k svojemu splošnemu zdravniku ni nič komentiral. Mi mogoče vi lahko poveste kaj to pomeni?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!