Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija silikonski vsadki

silikonski vsadki

Koliko let ima lahko ženska silikonske vsadke, če nima nikakršnih težav.
Kako ve kdaj jih je treba zamenjat?

Zdravo

Vsadki so lahko v telesu doživljenjsko.
Če ni težav menjava ni potrebna.

Včasih si ženske želijo menjavo zaradi estetskih razlogov oziroma zaradi zapletov. Najpogostejši dologoročni zaplet je krčenje tkivne ovojnice okoli vsadka ( medicinsko kontraktura kapsule). Nastanek ovojnice je posledica reakcije tkiva na vsadek, nastane vedno, v določenem številu primerov pa ovojnica otrdi in se krči.
To je opaziti kot čvrstost, trdost v dojki, ki lahko v hujših primerih postane boleča in skrečena okoli vsadka.

Tako protezo je potrebno zamenjati kapsulo pa odstraniti.

Redko se zgodi da vsadek poči. Ženska začuti spremembo v doji, ali zatrdlino v predelu kjer je do poka prišlo. Protezo je potrebno odstraniti in odstraniti silikonski gel, ki je iztekel. Z modernimi protezami naj bi bilo teh težav precej manj.

Če imate proteze in ste zato zaskrbljeni vam svetujem pregled pri kirugu , ki vas je operiral oziroma pri plastičnem kirurgu.

Aleš

Lani sem bila na slikanju srca in pljuč. Bilo je vse bp. Pripisan pa je bil tale stavek: Robno kalcinirana, pravilna zgostitev, ki se projecira prek levega hemitoraksa pripada dojki-anamneza? Ko sem prinesla izvid k svojemu splošnemu zdravniku ni nič komentiral. Mi mogoče vi lahko poveste kaj to pomeni?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Zdravo

Bp pomeni da ni nevarnih ali sumljivih sprememb!

Rentgenolog pa kot zanimivost opisuje pravilno zgostitev , ki je ob robovih naslojena s kalcijem. Iz RTG slike ne more razbrati časa nastanka ali vzroka. zato je vprašal po tem z besedo Anamneza.

ALeš

New Report

Close