šifrant diagnoz
Pozdravljeni!
Pred časom sem vam že pisala in ste mi odgovorili, zato se vam najlepše zahvaljujem.
Sedaj pa potrebujem še eno pomoč; iz PKL sem bila spuščena včeraj, po 1 mesečnem bivanju, sedaj me čaka odvajanje od rivotrila (ki mi ga je predpisala moja psih., brez opozorila, da je na osnovi benz. – jemala sem ga 2 leti po 1 tbl. zj 0.5mg, ali še kako po potrebi – za anksioznost)….jemala sem ga tudi v EKI-ju, potem so mi ga skinili in dobivala Kventiax, ki mi ni nič pomagal, sam zaspana sem bila čez dan in nemirne noge imela. V PKL sem tudi prejemala rivotril.
Kot sem rekla, čakam na enoto za zdravljenje odvisnosti, po tem pa grem še na enoto za psihoterapijo – če me seveda sprejmejo. Tokrat sem se odločila, da se pozdravim v celoti in ne samo ko sem ok, ko se potem stalno vračam v bolnice in manjkam po 2 ali več mesecev v službi.
Prosila bi za obrazložitev tehle šifer, ki sem jih dobila ob odpustu:
X61
F60.9
F41.2
F43.2
Z63.0
F13.1
Prijazen pozdrav,
anxiozna k konj 🙁
Pozdravljeni,
slišim pozitivno naravnonost, da ste odločeni iti na pot in imate veliko motivacije. Želim vam veliko uspeha.
Sicer ne vidim dobrobiti v tem, da slišite vašo diagnozo. Sprašujem se kaj vam to pomaga pri vašem okrevanju? V tem vidim bolj nevarnost, da tudi sami sebe vržemo v koš “bolanih” in označenih z boleznijo. S tem se tudi oropamo svoje neskončno široke duševnosti, ki presega vse obstoječe diagnoze. Ni potrebno poudarjati, da so te diagnoze lahko velikokrat zelo ohlapne in da bi se verjetno diagnoza s strani drugega psihiatra razlikovala od te. Vsi smo neponovljivi in drugačni od kogarkoli drugega. Ravno zato se ne pustite ujeti v teh nekaj šifer.
Šifranti:
X61 – neznana koda
F60.9 – Personality disorder, unspecified
F41.2 – Mixed anxiety and depressive disorder
F43.2 – Adjustment disorders
Z63.0 – Problems in relationship with spouse or partner
F13.1 – Sedative, hypnotic or anxiolytic-related abuse
Lep pozdrav,
Hvala lepa za odg.
(a ni x62 – samomor?)
vem, da ni dobro spremljati diagnoz, samo vseeno me je zanimalo kaj so mi prilepili.
Vprašala bi vas samo še to: kako naj se sama odvadim od Rivotrila (vem, da ga neham jesti, ampak s katerimi tbl. lahko omilim odvajanje in potem anksioznost, razen z jogo, kjer pa sem še predzačetnik):
na voljo imam zdravila: kventiax 25mg (s tem so mi nadomeščali R. v EKI-ju), imam pa še ad Fodiss 20mg.
Lep pozdrav,
AKK
Pozdravljeni,
žal vam tukaj težko svetujem, ker se toliko ne spoznam na zdravila. Morda poizkusite to vprašanje zastaviti kakšnemu zdravniku ali psihiatru.
Lep pozdrav,