Sifon v kopalnici
Jaz bi najprej poiskala drugega vodovodarja.
Kaj pa če poči kakšna cev? Kaj pa če otrok pusti odprto vodo v banji? No ja, to so skrajni primeri. Ampak sifoni so ponavadi v kopalnicah ravno iz varnostnih razlogov. Tudi mi nimamo pralnega stroja v kopalnici, imamo pa sifon, ki ga je enostvano skriti pod kopalniško omarico, ki itak ponavadi ne stoji direkt na tleh, amapk na nogicah ali je viseča.
Bana ima itak zaščito proti izlitju, ima na vrhu luknjo kjer odteka voda. Enako umivalnik. Če poči cev, ti sifon popolnoma nič ne pomaga, ker cevi so “ponavadi” v estrihu (v betonu) in ne nad tlemi. Torej nekega razloga za sifon res ne vidim, pri tebi. Če pa ga postaviš na kakšno nevidno mesto, pa spet ne moreš škodit. Res pa je, da moraš občasno vodo noter nalit, sicer smrdi iz njega.
Jaz sem še danes jezna, da sem se pustila prepričati možu, da je vodovodarju popustil glede tega, da sifona ni treba. Ko je padla odvodna cev od pralnega stroja na tla, sem še pravočasno opazila poplavo, le moža sem poslala pivnat vodo iz tal….Je kar tiho pobrisal, saj je tudi za cev bil komentar z njegove strani: “saj ne more pasti dol”. No, sledilo je še nadaljevanje, vendar ni za ta forum…
No, če je pralni stroj v kopalnici, potem je praktično obvezen sifon, sicer je prevelik riziko. Jaz ga imam, pralni stroj in sifon.
Za čiščenje cevi pač sifon ni potreben, po moje. Saj lahko porineš tisto žlico tudi v cev, kjer je odtok umivalnika.
Vodo noter nalij, to je prvo. Ker voda je bistvu “čep” za smrad, ko voda izhlapi, normalno da začne zrak iz greznice gor uhajat. Poleg tega, pa je pomembno, da je pokrov sifona dobro zatesnjen, da dobro nalega na ležišču. Ker tam pa spet ne sme zrak uhajat.