Najdi forum

Pozdravljeni !

Imel sem oralni odnos in v roku 12ur se mi je na levem robu jezika naredila nekakšna razjeda bele barve. Na sredini razjede je bila bela pikica debeline šivanke, dočim je bila razjeda velikosti 3-4mm. Po 6 dneh je sredinska pikica izginila, ostala je še samo bela razjeda. Razjeda ne peče in ne boli in je po 6 dneh tudi sama malenkost usahnila po debelini/višini. Trenutno je 7 dan in je razjeda še prisotna.

Ali je možna okužba s sifilisom? Koliko sem prebrskal po spletu, bi naj prišlo do prvega znaka okužbe po min. 3 dneh, meni pa se je pojavilo kot že rečeno po 12 urah. Prav tako sem še opazil, kot neka bela črta po notranji strani obeh lic, katera poteka po celotni dolžini od znotraj navzven. Prav tako na obeh straneh jezika, bela črta vzdolž cele strani. Ali pa je to normalno, le da do zdaj nisem opazil.

hvala za odgovor

Pozdravljeni,

precj hitro bi to bilo, če je to sifilis. Pri sifilisu se taksni simptomi res bolj pozno pokažejo. Glede bele črte ne razumem s čim bi bilo to povezano. Lahko je afta posledica tudi infekcije s herpes virusom. Ponavadi afte izvenijo v sedmih dneh, ce ne bo, bo potrebno raziskati v smeri ev. sifilisa.

*** Lep pozdrav, Urška Bizjak Ogrinc Juna d.o.o. http://www.juna.si

Afta je po 7 dneh izginila

New Report

Close