Najdi forum

Spoštovani,
nisem še zasledila podobnega vprašanja, na pregled pri zdravniku pa tudi še nisem šla, ker mislim, da zaenkrat ni smiselno. Sem namreč drugič noseča (6. mesec), prvi otrok pa je star 16 mesecev. Ob koncu prve nosečnosti se mi je pri sprehodih začela v levi nogi pojavljati šibkost, tako da sem na koncu prišepala domov. Mislila sem, da se bo s porodom zadeva uredila, pa se ni. Ko sem začela po porodu ponovno hodit na sprehode in rekreacijsko teči, se mi je ta šibkost leve noge nadaljevala, da sem celo padala in “vlekla” nogo za sabo. Tako da sem tek in daljše sprehode ter razno aerobiko morala opustiti. Zdaj, ko sem drugič noseča, se zadeva seveda še slabša. Občutek imam, da se šibkost širi še na drugo nogo. Zadeva postaja res zoprna, bolečin pa nimam.
Naj povem, da je ginekologinja ugotovila, da imam zelo šibke (raztegnjene) trebušne mišice. Ali mislite, da je stvar povezana? Kaj mi svetujete? Naj se po porodu oglasim pri vas?
Upam, da mi boste znali odgovoriti, saj gre mogoče res za redek pojav. Ginekologinja namreč pravi, da o takšnih posledicah nosečnosti še ni slišala.
Hvala in lep pozdrav!

Vaš primer ni redek, pacientk s podobnimi problemi je v naših ordinacijah kar precej. Dokler ni bolečin pomeni, da je živec L4-L5 samo nadražen in v tej fazi bi se morda dalo pomagati že s korekcijskimi vajami.Če se bo problem nadaljeval in prišlo do bolečin, je potrebna manualna terapija.
V vsakem primeru vam svetujem, da se oglasite na pregled.

Lep pozdrav,

New Report

Close