Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija šibak glas, odkašljevanje

šibak glas, odkašljevanje

Pozdravljeni, že dalj časa imam težave s draženjem grla, kašljanjem, šibkim glasom. V tej smeri sem opravil pregled in zdravljenje pri pulmologu. Izvid je bil sledeč:

1) alergija na pršice, prah, živalsko dlako, itd., dobil claritine
2) 24 urno testiranje za reflux – mišica zapiralka zelo šibka, vendar vseeno zelo redko in šibko kislina prehaja skozi njo – dobil nexium

Torej zdravila za omenjene težave že imam, zdaj pa bi rad še sam naredil svoj del. Pekočega občutka v žlički nimam. Imam pa občutljivo grlo, tudi preiskave pri Otorinolaringologu vedno pokaže rahlo razdraženo sluznico. Sklepam da je delno krivo prekomerno izkašljevanje. Ali je mogoče da je za drugi del kriva kislina, ki hlapi iz želodca zaradi šibke mišice zapiralke ?
Še zadnje vprašanje, ali obstaja kakšno zdravilo ali domač pripravek, ki bi naredil tanek sloj v grlu in ga zaščitil ? Oz. v kolikor ne, ali bi pomagalo če parkrat na dan popijem požirek vode s sodo bikarbono, da bi nevtraliziral kislino v kolikor je ta prisotna v grlu ? Me pa bolj kot kašljanje moti šibak glas ki je posledica le tega. Odkašljevanje ni suho, je produktivno in po daljšem odkašljevanju glas postane popolnoma šibak.

Hvala in lp

Spoštovani,

– kislina lahko prispeva k težavam v grlu, dobili ste ustrezno zdravilo – nexium
– zaščitni sloj v žrelu in deloma grlu naredijo pastile s hialuronsko kislino (GeloRevoice)
– morda bi pomagala soda bikarbona – poskusite
– šibak glas pomeni, da so vaše glasovne zmožnosti omejene – varčujte z glasom – ne prepevajte, govorite z normalnim glasom, ne vpijte itd.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close