Najdi forum

Siamska bojna ribica

Heiiii.
Odgovorila bom na nekaj vprašanj, ki so jih nekateri zastavili.
Spol ugotoviš po barvi (živahne barve kot so rdeče modrikaste in vijočkaste nosijo samci zanikrnih barv pa so samičke). In še nekaj:
Ni res kar trdi KLOKI da naj prodajalce ne vprašamo za nasvet, seveda pa ne rečem da si kakšni ne izmislijo. Jaz imam doma dva samca SBR-ja (seveda ločena po akvarijih) in ko sem jih kupila sem vse vprašala prodajalca. Ribici se odlično počutita po zaslugi prodajalca.
Imam pa tudi eno vprašanje: Ali sta samec in samička lahko v enem akvariju? In če ne kako se potem parijo????

Hvala!

Aja pa Miha Šulac, naj te nič ne skrbi! Ribice se tako obnašajo. Moj Vili se je velikokrat zadrževal pri tleh (pesku) in sem mislila da je poginil. Pa boljše bi bilo če bi kupil filter (vsaj moja je postala bolj živa). Nevem pa, koliko stane ker sem filter že zdavnaj kupila.

LP

Ni treba, ni pa nič narobe, če jih. Verjetno jih misliš gojiti sam, ane?

Če je akvarij dovolj velik in je notri dovolj skrivališč, imaš lahko samca in samico skupaj.

Ojla!
Se opravičujem Miha, ker nisem vsega odgovorila. Tudi moji dve ribici se tako obnašata. Jaz osebno sklepam, da je to normalno obnašanje. Če se motim, pa je po drugi strani verjetno kriva bučka. Špela3 ne bit žalostna. Če ti je že poginila ti izražam sožalje. Po drugi strani pa se je tudi moja tako obnašala. Ampak zdaj nič več. Nimajo samo pol leta življenske dobe. So ena izmed najbolj dolgo živečih ribic.

Kje se lahko dobi kefir ?
Obstajata dve vrsti. Zanima se za obe.
HVALA !

Imela sem štiri bojne ribice, enega fanta in tri punce. Čez čas so se fantu zlepile plavuti, nehal je jesti in umrl. Da hčerka ni ugotovila, smo kupili novega fanta, ki pa je eno po eno ubijal samičke in danes je umrla zadnja, je to normalno ?

tasa to je normalno saj s. ribice nesmejo biti skupaj v akvariju.

v akvariju je lahko več siamskih ribic (en samec in več samic). Samo dva samčka ne smeta biti. Ne vem zakaj je bil agresiven. Ponavadi gredo super skupaj in se ne tepejo. V kakšnem akvariju ste jih imeli? Parametri so bili OK?

Mogoče pozna kdo vzreditelja bojnih ribic v okolici Ptuja ?? Hvala v naprej za odgovor .

lp.Čarli123.

Mogoče pozna kdo vzreditelja bojnih ribic v okolici Ptuja ?? Hvala v naprej za odgovor .

lp.Čarli123.

Jaz sem imela bojno ribico v pravokotnem akvarju ene 10×15 cm pa sm mela rdečega bojnega samca pa sem ga mela 5 let 🙂

ej, ljudje, pa samo v google vtipkate betta splendens –

http://www.aquanubis.com/baza-organizmov/ribe/labirintovci/betta-splendens

vsak ki se zanima za bojne ribice, naj si prebere tole.
Načeloma je pri ribicah tako, da jih kombiniramo glede na geografsko poreklo, nato pa glede na karakter. Delijo se tudi glede na nivo vode na spodnje (pri tleh), sredinske in površne (take, ki so rade tik pod gladino).

Vzemite si čas in poiščite kak članek o tem, kako te ribe (za katere se pač zanimate) živijo v naravnem okolju, od kod izvirajo in marsikaj vam bo bolj jasno. Za nameček pa ima vsaka knjižnica vsaj eno knjigo o akvaristiki.

Vsem svetujem naj se potrudijo malo pobrskat po stricu googlu, ki veliiiko ve. Sam sem imel 120l akvarij in v njem gupije, bojno ribico in nitkarje in so vsi prav lepo sobivali. Bojna ribica mi je celo prišla k prstu, da jo pobožam 🙂 Jedel je pa čisto navaden Vipan in živel 6 let.
Bučke so – po mojem mnenju – mučenje živali. Menjavanje vode je stalen stres za ribo, ki nenehno trpi. Raje poglejte po kakem oglasniku kot je bolha, kjer se da kupit akvarij že za 20€ pa imate enkrat za vselej urejeno situacijo.

Živijo!
Rada bi samo nekaj oglasila in rabim nasvet.
Včeraj, je moja ribica Vili preminila. Danes grem z teto kupiti novo ribico in nevem katero. Katera dolgo živi in sta lahko samica in samec skupaj? Če bi kupila zlato ribico eno, bi bila preveče osamljena in bi morala kupiti dve?

Nič nisi navedel kako velik akvarij imaš? Ali gre zgolj za steklen akvarij ali imaš pravi akvarij z filtrom in grelcem? Pri nakupu ribc je vedno tako da se jih kupi več, manjše jatne ribice naj jih bo vsaj 8, za kakšne zlate ribice vsaj 4 – vendar mora biti dovolj velik akvarij, vsaj 100 litrski. Zlate ribe se drugače dajejo v ribnik, ker se v njem najboljše počutijo in imajo dovolj prostora.

Vili, jaz ti predlagam nakup akvarija (če ga že nimaš), najlepše pa se boš imela s kakimi živorodkami – moliji, gupiji ali mečki bi bili ravno pravi. Razmerje naj bi 1 samec + 3 samice, to so pa razmeroma majhne in nezahtevne ribice, ki ti bojo v veliko veselje. Zanje ne rabiš grelca, hraniš jih z Vipanom in z malo sreče boš celo priča “rojstvu” mladine!
Računaj pa nekako takole, da za 1 cm odrasle ribice potrebuješ 1-1,5L vode.

P.S.: Danes že za 60€ dobiš kompleten 50l akvarij, tako da to ni več tako strašen strošek.

Živorodke kot so gupiji rabijo grelec, saj je optimalna temperatura vode 26-27 stopinj C. Kar pa brez grelca ne gre.
http://www.akvazin.si/default.cfm?kat=0201&ID=99&noextra

Vili išče ribice ki imajo daljšo življensko dobo, med katere živorodke ne spadajo.

@ER: teoretično štima, jaz pišem na podlagi 12-letih izkušenj v 120L akvariju, ki sem ga imel sam 😉 v njem so fantastično uspevali gupiji, somornične in red cherry kozice ter trije oklepni somiči. Je pa res, da se je treba držati predpisov, mea culpa.

@Sandra
: gupiji živijo do 5 let – dlje, kot bi zdržala marsikatera zlata ribia v kaki bučki 😉

jaz imam siamskega bojnega samca zanima me če kdo ve ali lahko imamo zraven gupije in ali če je bojna ribica nevarna???

Ali mi lahko kdo svetuje ker bi si jo zelo rad kupil ker imajo v zooticu prav akvarij za to ribo. Je bučko ima filter,lučko in vse kar rabi in zanima me če rabi tudi kakšen grad ali ladjo. Upam za čimprejšnji odgovor 🙂

New Report

Close