Najdi forum

Siamska bojna ribica

kupila sem bojno ribico in me zanima kako ugotoviš spol. Menda se samička in samenc ne tepeta in zdi se mi da je tako osamljena. Pred kratkim sem kupila sesalca ampak je poginilker ni mogel iz školjke. Kaj naj naredim?

V akvariju.. če koga zanima.. ne sme biti zraven bojne ribice.. naštete ribe: to so: vse vrste zlatih ribic, gupiji, najbolj priporočeno na bojno ribico so majhne ribice, ki so srebrno-rdečo-modre.. nevem točno kako se rečejo.. ampak za nasvet..

Tiste ta male so neonke.

554zrt6

sploh ni res da se bo bojna ribica stepla z gupiji. to je vse odvisn od razpoloženja al pa od karakterja. vem k jo mam že dolg skupi z gupiji. če ti pa ne je pol pa kup vitamine k je lohk kej bolana. če jih maš pa skupi s samicami pa mej več samic zato k jih lohk preganja če jih maš pa več se pa ta stres porazdeli. samce pa samice pa ločš :
samiceso full manjše pa nimajo take velke plavuti ampak mejhne tko da jih sploh ne morš zamenjat s samci

vsi govorite da siamske bojne ribice živijo 3-5 let moja je živela 6 let pol pa je bla pa že stara in osamljena pa sm mu dala samičko…neki časa se nista marala pol sta se pa navadla en na druzga….potem pa ju je napadla ena bakterija …plesen…zdaj mam modrega rogatca in eno slepo ribo…zanima me če kdo ve a grejo res gupiji pa bojne ribce skupaj?k bi jih rada mela
hvala

lelly
jaz imam 2 meseca sbr skupej z gupiji pa se ni nič zgodilo tako da jih lahko prou mirno imaš skupaj.

lp

še več
moji gupiji imajo že mlade.
in 7 samic je nosečih 🙂

Kakšno hrano ima? Ali ima to hrano ki je narisana siamska riba?

Moja ribica tudi ni hotla jesti, ko sem jo prinesla nazaj. Kar sem s trial and error ugotovila je, da je zbirčna. Od namenske hrane ni maral rdečih kosov hrane in jih je sam pljuval ven. Potem sem začela iz hrane izbirati samo trde delce pa je začel jesti. Sedaj ga hranim z ličinkami trzač, po predlogu ene gojiteljice, pa je čisto nor na to hrano.

Kar se stresa tiče – naj bi imel mirno vodo, dokaj toplo (22-30). Moj je imel od začetka bolj hladno in zaradi filtra kar nemirno, pa je bil čisto OK. Prav tak majo radi svetlobo, tak da kaka lučka zgoraj ne škodi. Je pa pomembno, da ga nimaš v akvariju, ki ima pokrov čisto nad vodo, ker rabijo frišni luft, ker primarno tega dihajo. Pa spijo radi tak, da se zataknejo v kako mehko rastlino ali plastični grad… To je to, kar znam pomagat 🙂

Jaz si mislim kupit bojno ribico pa me zanima če poleg nje lahko živijo platiji, sicer so pisani ampak so zelo miroljubni

Lp

jast sem danes kupila siamsko bojno ribico v trgovini je bila videti uboga vse plavuti je imela zaprte ,zdaj ko plava svobodno je odprla vse rada raziskuje hranim pa jo tako da spravim vse ribe stran in dam le njej saj samo tako lahko poje hrano ,ker je zelo počasna-vsaj naša dobro se razume z ostalimi ribicami imam ogromno platijev,rogača-čistilec2x ,2 kozici,neke ki polžke jedo -lepi so pa še 6 bronastih somčkov imam jih v 70 l akvariju z ogromno rastlinami in skrivališči predvsem koreninami -mangrovami in tunelčki.. upam da bo bojna ribica živela dolgo, prosim če mi še kaj priporočite zaradi hrane ali naj je ličinke ali navadno hrano?
hvala že vnaprej urška

Pozdravljeni!

Imam siamsko bojevnico in me zanima, zakaj je neprestano na tleh, tak zgleda ko da leži na boku, ko pa zaplava pa je tak postrani, repek ji dol vleče. Pa je tudi bol malo skoraj nič. To se dogaja približno en teden. So to kakšni znaki za bolezen mogoče ali je to kaj drugega. Res je da imam bučko (6L), ki za to ribico ni najbolj primerna, pa voda je bolj hladna (sobna temperatura) saj nimam grelca. Ribico že imam slabih pol leta in je do zdaj bila živahna in polna energije. V bučki imam pesek, taki mostek da se lahko skrije spodaj (tam je tudi najrajši), pa še take rastline male (plastične). Bi bilo bolj pametno da ji kupim akvarij, grelec, filter in vse kaj še pač potrebuje (kolko bi me to kaj stalo). Samo prvo bi jo rad pozdravil. Prosil bi za čimprejšjo pomoč in odgovor ker me zelo skrbi.

Hvala.

kku se ugotovi spol ribice ??:D

Siamke z kosatimi plavutkami so samcki, samicke pa so manj kosate in pisane.
Moj moz ima ogromen akvarij z diskus ribami, ki veljajo za najbolj zahtevne ribe in do sedaj se nobena ni umrla. Zelo lepo skrbi zanj. Ima pa mehko tocko. Parkrat je sel v trgovino in so se mu siamske ribice smilile, ker tako grdo skrbijo za njih v trgovinah in jih je nekaj kupil. Imel v akvariju s filtracijo in grelcem in vse skupaj. Preverjal ph vode, amonijak in druge parametre. Vse je bilo vredu pa so mu zal poginile po parih mesecih in je bil zelo razocaran. Poskusil jih je tudi zdraviti pa se ni izslo. Ribice so nehale jesti, izgubile barvo, postale letargicne, lezale na dnu, ena je dobila take izbuljene ocke in potem so poginile.

Živjo,

ime mi je petra in zanimam me (ker nameravam kupiti sbr) če sta lahko sbr in neonke skupaj v stekleni bučki? prosim prosim naj mii eden odgovori

lep pozdrav,
Petra

sej lahko jo maš tut u bučki

aja pa zanima me če je res treba une črve dajat za jest jim

V bučki ne moreš imeti rib.
Katere črve? Rdeče al bele?

bele

New Report

Close