Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Si Slovenci pomagamo v tujini?

Si Slovenci pomagamo v tujini?

zdravo tebi in tvoji druzini

PA VIDIS TUDI JAS SEM TAKOLE ZACEL IN TO DELAL 8 LET PREJ STRUGARJI SMO DELAL
VSE ROCNO NIC AVTOMATOV ALI MODERNEGA ORODJA KOT ZDAJ .NATO SEM POKLIC ZMENJAL KER MI JE BLO ZELJEZA ZA DOSTI .. KOLKO PA KAJ ZDAJ STRUGARJI V GB zasluzijo prej smo bli kar dobro placan denarno enako kot ce bi danes zasluzil 2000 eu
to so bli boljsi casi kot zdaj za zaposljitev

Kolk denarja tolk glasbe … kot vedno.

Brit, jaz sicer razumem, da si Slovenci ne pomagamo na tak način, kot ga lahko vidiš pri kaki diaspori tretjega sveta in iskreno, se mi zdi kar malo gnila, ne-moška diaspora, ki se daje v gete. Jaz osebno bi še v tujino zato, ker v Slovenija nimam kaj početi z mojim potencialom. A to pomeni, da se bom na enega Slovenca zalepil in zahteval, da mi on porihta službo in vse? Jok! Če se ne moreš z ljudmi tam zmenit nimaš kaj hodit tja, ker bo samo štala za vse, njih, tebe, vse.
OK, še enkrat, vidim, kaj počnejo nekatere diaspore po Evropi, pa tudi v Sloveniji imaš nežnejše primere tega, bodi ziher. Ampak, dej, pomisli. Kaj bom zdaj jaz šel gor, prašal Slovenca, ki že stura sistem kje dobim socialno in to bo to?

Kar se tiče slovenske kulture, pri moji žlahti so dajali darila vedno vsi, levo desno, od zgori, od spodi, vedno in povsd. Če si prišel in nisi nič hotel jesti ali piti je blo že sitno. Sam,dobro, vzhodno od Nanosa se začne druga Slovenija, to je res in včasih slišim take, da ne vem ali bi se jokal ali smejal.

Ko sem se priselila v tujo drzavo, sem hitro dobila sluzbo, a nekaj 100 km od tam, kjer sem pristala ob priselitvi. Sorodniki so me predstavili nekim Slovencem, ki so me vzeli na stanovanje za nekaj tednov, tako da sem lahko zacela s sluzbo, hkrati sem pa iskala nekaj za najeti. Vendar je bilo prav takrat skoraj nemogoce najti prazno najemnisko stanovanje, in sem ze skoraj obupala, ko so k tem Slovencem prisli na obisk drugi Slovenci, ki so oddajali stanovanja. Povedali so mi, da se bo eden od najemnikov cez nekaj tednov odselil in so mi ponudili najem prav zato, ker sem Slovenka. Tako je bil moj stanovanjski problem resen v prej kot 2 mesecih.

Sem prepricana, da ce ne bi sorodniki posredovali, ne bi prisla do strehe nad glavo, a tudi tako kot je bilo, me ti ljudje niso bili dolzni vzeti pod streho, saj smo si bili popolni tujci. Zato lahko recem samo hvala Slovencem, ki so mi takrat pomagali. Scasoma smo celo postali dobri prijatelji.

Tudi sicer imam dobre izkusnje z drugimi Slovenci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close