Najdi forum

si pameten?

ka gdo ve, ali je anoda pozitivna al negativna?
pa ve kdo priemr elektrolitske disociaciej?

hvala

> ka gdo ve, ali je anoda pozitivna al negativna?

Anoda je negativna.
Katoda je pozitivna.

lp

men se pa zdi, da je ravno obratno:)

LP

Jaz pravim, da ima iluzija prav.

_________________________________________________________________________ Dragon - Bog ima obraz.

Anoda…. vedno bila pozitivna elektroda in vedno bo! Tadej_ pa naj bi bil računalniški guru… ojej hahaha… o neeee, pa še men je svetoval na računalniškem forumu, sicer neuporabne odgovore, ampak…!!!

hehehheehhh

knap
katoda negativna anoda pozitivna

tako so mene učili

kaj je naslednji teden kemija pri maturi ali kaj

Jaz tudi:))

lp

sannaa hehe sedaj pa si me spravila v zadrego po tvojem:)

1. Kot prvo nisem in nikoli ne bom noben dačunalniški guru, nevem od kje si to pobrala. Bistvo je to, da rad pomagam ljudem po svojih lastnih močeh in znanju. Če sem tebi dal neuporaben odgovor to ne pomeni, da je moje računalniško znanje slabo ali pa sem morebiti podal slab nasvet. Temu je lahko vzrok tudi zgolj tvoje slabo razumevanje odgovora ali pa slaba predstavitev problema. Tako, da se daj raje malo bremzat za vsak slučaj pri tako hitrih trditvah.

2. Izšolal sem se za elektrotehnika, zato mi lahko verjameš, da natanko vem kaj je to katoda in kaj je anoda:) Morda sem naredil napako zaradi hitrega odgovora, tako kot lahko ti narediš napako, pri tipkanju in morda izpustiš ločilo, črko, itd… Morebiti je lahko temu tudi to vzrok, je tako??

3. Še nikoli nisem slišal trditve, da je elektroda lahko samo pozitivna. Mislil sem da obstajajo tako negativne kot tudi pozitivne elektrode. Če pa ti tako praviš bom morda v to še začel verjeti.;)

4. Lep pozdrav. Drugič pa malo pazi preden napadeš kar tko ljudi, ker v rl se zna včasih zgoditi, da odneseš na koncu ti takratko. Aja, saj drugače nisi tako pogumna ne:)

lp

Popravljam, da se ne bo še kdo zgražal.

Anoda je pozitivna elektroda.
Katoda je negativna elektroda.

Se opravičujem za napako.

Imejte se lepo!

Pa zavisi ali ide za elektrolizo ili za galvanski clen.
KRAO ipak vedno valja (Katodna redukcija i anodna oksidacija)!
Ovako ima anoda razlican znak.

Tadej!

A si mogoče Tadej Mezek?

Lp, Tadej

A je tok težko v googlu vtipkat elektrolitska disociacija… No, pa če je….

http://qube.s-gess.tb.edus.si/badoko/elektrol.htm

Skopiraj pa sam-a v Naslov.

To radnik… edini, k se je spomnil, da ima lahko anoda razlicen predznak 🙂

lp, M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close