Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice si kdo želi čemaža,pa neve kam

si kdo želi čemaža,pa neve kam

Kmalu bo čemaž,pišite,če ne veste kje ga nabirati.LP

danes smo ga že nabrali

A je že? Pri nas ga še ni za videt 🙁 Komaj čakam da bo! Sem si vse o njem prebrala tukaj in se sliši prav zanimivo! Sem iz Celja. Kam bi ga lahko šla nabirat?

Jaz sem pa iz Maribora, torej, kam ga naj grem nabirat?

jaz vem samo za okolico LJ.žal lp

Čemaž raste v velikih, ampak res velikih količinah v okolici Kroga pri brodu čez reko Muro. Tam ga človek ne more spregledati, tudi če je slep.

Pozdravljeni čemažki ali ima kdo kakšne recepte,kako ga shraniti za zimo jaz ga znam sedaj uporabljati da ga dodajam k namazu,v juho itd nevem pa kako bi ga imela čez celo leto hvaležna bom za kakšen nasvet.LP

Mi ga doma operemo, pustimo nekaj minutk, da se posuši, nato pa ga sesekljamo in spravimo v hermetrično zaprto posodo in v zamrzovalnik. Obstaja še opcija, da liste posušiš in jih jedem dodajaš suhe, zdrobljene. Čemaž lahko daš tudi v žganje.

živjo

če ni prehuda skrivnost, kje se ga pa nabira v okolici LJ. Danes so po TV govorili, da raste v okolici Kamnika. Hvala in lp.

Smer Brezovica-Notranje Gorice,če vam ni predaleč LP

kje v ljubljani bi dobil seme amaranta

kaj pa v mariboru oz. na pohorju?

Čemaž lahko tudi osoliš in zdrobiš v multi z olivnim oljem ter shraniš v zaprtih kozarcih surovega, ker je naraven antiseptik.

Al hvala ti za recept,zagotovo ga bom upoštevala,nevem pa še ali ga moram hraniti v hladilniku,da se nebi pokvaril se ti že naprej zahvaljujem LP

Dobro zaprtih do vrha napolnjenih stekleničk ni treba hraniti v hladilniku,ampak v hladni shrambi. Načete stekleničke pa spravi v hladilnik.

jaz bi šla po čemaž, pa ne em kam. Sem iz Ljubljane.

Nekaj sem ga že shranil.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Zdravo,
Na strani darovinarave.si smo začeli zbirati nahajališča čemaža.
Vabim vse, da dodajo še kakšno lokacijo.

Kaj pa o tem mislijo lastniki rastišč?

Spoštovani,
lokacija Maribor označena na zemljevidu je simbolična,mar ne ! Hodim na Pohorje in nisem imel sreče o kakšnem velikem najdišču ! Po moje ga je v okolici Maribora zelo malo.

Lep pozdrav !

New Report

Close