Moj recept je simpl: JEJ VSE, AMPAK POL MANJŠE OBROKE.
Samo priznam, da nisem dosledna in sama sebe goljufan.
Tudi UKC dieto sem probala – zelo je pusta, komaj sem goltala.
Meso se ti res upre.
Zdaj začenjam na počasi: orbitrek zjutraj 15 min, pa zvečer 15 minut. Pa gledam, da res skos jem, da ni predolgih presledkov med obroki:
7h zajtrk
9h jabolko
11h kosilo
14h sadež
17h večerja po tej uri nič več hrane – če me lakota popade, si pa čaje kuham….
To, da se ogrejem in razmigam mi da energijo in če sem se matrala na mašini švicat, pol iz gole jeze, ker sem se nagarala, ignoriram hladilnik.
Je pa nisem srečala diete, ki bi ji lahko sledila, ker v službi ne moreš kuhat, kar dieta veleva, al je pa full dela, da si vse pripraviš, da v službo neseš – skratka terja organizacijo in predpriprave in to ful dodatno obremenjuje (pa dva otročka mam ob tem za rihtat).
Se javim po nekaj mesecih, pa bomo videli a je al ni rata.
lp
3cia srečno in veliko uspehov. Prepričana sem, da se boš še javila in nam poročala o tem, kako dobro ti gre. In prav imaš, da je resnično težko vse to izvajati ob službi, družini, majhnih otrocih.
Nekateri si v svoji veliki vnemi in želji stvari pač uspejo zorganizirati, drugi ne. Vsak pač po svoje.
Zgoraj omenjene diete ne poznam, kot tudi ne drugih diet., Zato o tem ne bi.
Ampak tisto tvoje tako imenovano POJEJ LE POLOVICO (PLP) ni res. To je največja prehranjevalna zmota, oziroma greh kot vse restriktivne diete. Pri marikateri bi lahko prebrala kaj ji je to prineslo. Boš celo življenje tako živela? Pomisli na svoja dva otročka.
Pozdravček Marika
Pa še nekaj o mesu. Jaz ga jem zelo pogosto, čeprav zadnje pol leta drugačnega, drugače pripravljenega in podobne stvari.
Ravno nedolgo nazaj me je neki znanec spraševal zakaj ne izgubi nič kilogramov, za večerjo pa je pojedel (po moji približni oceni okoli 600 g mesa(odojek, čevapčiči, ražnjiči) sicer res lepo počasi in z užitkom). Bog se ga usmili -ne vem kam daje- a tako prijetno ga je bilo gledati v njegovih užitkih, raznih komaj slišnih vzdihljajih ugodja…. saj ne jem nič kruha, testenin, krompirja in podobno, je še dodal.
Pozdravček Marika
Jaz se trenutno držim te 14 dnevne diete, čeprav bom kar podaljšala, dokler se ne znebim željenih kilogramov.
V ponedeljek bom zaključila prvi teden in takrat se bom tudi prvič tehtala. Kolegica je pa že zaključila 14 dni in je shujšala 6 kil. Ker je spet začela nazaj jesti vse po vrsti, tega minusa gotovo ne bo držala dolgo, sploh zato (moje mnenje), ker tistih 6 kg skoraj zagotovo ni vključevalo 6 kg maščobe (voda, blato, glikogen). Za vidnejše in dolgotrajnejše rezultate se je potrebno držati dlje časa. Seveda je pa vse odvisno tudi od tega koliko kg imaš čez idealno težo.
Uf, Tacika, ko bi vedela!
Drugače sem doma na Gorenjskem, torej čisto drugi konec Slovenije. Sem pa verjetno ena izmed najmanj izobraženih na tem forumu in človek, ki živi zelo daleč (na svoj način) za današnjim časom. Imam zgolj poklicno šolo in nekaj tečajev, a vse skupaj (nadaljne) je prekinila družina. Nimam niti službe in sem ena mala vaška gospodinjica.
Le pisana beseda mi leži in pa vsrkavanje novega znanja. Vse sem se naučila sama (tudi sestavljati računalnik ali kaj podobnega).
Pozdravček Marika
Pozdravljene sotrpinke s kilogrami!
Pridružujem se razpravi o dieti UKC. Naj vas opozorim v prvi vrsti, da to ni dieta predpisana za hujšanje kar poprek, ampak to je dieta, ki jo izvajajjo v UKC, pred večjimi operacijami, da se telo očisti strupenih snovi, da se operacija lažje prestane. Uporabljajo pa ga za težke bolnike 8opreacija srca…). Ker je energijsko dokaj nizka – mislim kalorije- ni primerna za ljudi, ki imajo težje ali težko fizično delo. Držanje diet po lasni presoji več kot 14 dni, pa je hudo tvegano dejanje, saj telo z nenehno dieto izgublja določene snovi. Pri dolgotrajnih dietah je telesu potrebno dodajati določene snovi: vitamine, omega 3 maščobe….Da se pri dietah popolnoma odpovemo maščobam, je neumnost, saj določeni vitamini se v telesu tvorijo prav na bazi maščob.
Nimam nič proti dietam le ne uporabljajte takih drastičnih diet skaterimi si lahko škodite svojemu telesu – v prvi vrsti se poruši vaš imunski sistem, pol pa je na vrsti tekanje k dohtarju.
Ok, ne bom nakladala, raje razmislite o pravilnem načinu prehranjevanja. Pomembna je pravilna kombinacija hrane, kar pa mi največkrat ne znamo kombinirati, saj vsevprek zmečemo v želodec. Od sladkega, kislega, mesa, krompirj…. vse to pri enem obroku – največkrat pri kosilu. In še ena napaka, ki jo zvesto izvajamo pri našem prehranjevanju: največkrat hrano pojemo kar na hitro, namesto, da bi to počeli počasi in uživali v okusu posamezne hrane. Mi ne verjamete, probajte! Pol pa bi rade tisto kar smo okoli pasa pridobile v 10 letih, izgubile v 14 dneh. Halllo??
No pa brez zamere…..uravnovešena hrana in pravilna kombinacija pa 2l vode na dan
LP
hehe, to je bila ena mojih prvih shujševalnih diet… ČE SAMO POMISLIM, s kakšno naivnostjo smo se je lotile jaz, moja mlajša sestra in mama, to so bli cajti 🙂
Po 7 dneh je bilo vsega pompa okrog diete zame konec – šunka v neomejenih količinah je povzročila, da sem postala vegetarijanka. Pa če se spomnim okusa kuhane ribe (mama je skuhala morskega psa in ga posula z vegeto- bljaaakkk), no, efekta ni bilo, mama je zdržala celih 14 dni, shujšala nekaj kil in – kasneje dobila vse nazaj (dvojno), sestra je odnehala po 7 dneh.
Kasneje sem prebrala v medijih, da je ta UKC dieta totalna natega in da zdravniki pa že ne predpisujejo takih bedarij za hujšanje.
Takrat bi mogoče še verjela, pa kaj, ko je mojemu fantu kasneje zdravnik predpisal dieto za okrevanje po operaciji, ki je bila bolj podobna kakemu balkanskemu prazniku čevapčičev… Mogoče dieta – kako najhitreje do infarkta, bi bil bolj primeren naziv…
Gibanje, 3-5 x na dan obrok, bogat z rastlinskimi beljakovinami in veliko zelenjave, sadja, vode, kak vitaminski dodatek, pa omega3, mlečni izdelek (pusti), žitarice – neoluščene, uporabljajte začimbe ter domišljijo, pozabite na smetano, majonezo, ocvirke, pečenko, masten sir, bel kruh, sladkanje in dosoljevanje, pa prepevajte si vsak dan. Kdor poje, zlo ne misli.
Naj se tudi jaz vključim v to dietno pametovanje o dieti, za katero sem slišala po nazivu, ne vem pa zakaj se gre in me po pravici povedano tudi ne zanima. Vidim, le da so izkušnje večinoma negativne.
Na-na in Tajna sta lepo napisali. Pa ju ne bi ponavljala, ampak se z njima zgolj strinjala. Vse, ki ste že poizkusile več diet veste (najbolje od vseh) kako je z njimi. Vaše izkušnje so vaše najmočnejše orožje proti razno raznim dietam. Še najbolj pa proti tem drastičnim, ki omejujejo in močno znižujejo kalorijsko vrednost.
Bojte se tega, kot se boji Hudič križa.
Pozdravček Marika
tudi jaz sem začela s to dieto:)
ker so jo nekateri družinski člani zelo hvalili(shujšali so do 9 kg-uau! sam pol so vse dobili nazaj)
jst mam pa takšno izkušnjo:
približno pred enim letom sem se odločila da bom malce shujšala in ker sem bla nestrpna in neučakana, kdaj se bodo kg začeli manjšat, sem si rekla da bi lahko začela s to dieto(nisem mela pojma o osnovah prehranjevanja takrat)
No in res v 14 dnevih sem shujšala za 4 kg in bila presrečna, vendar sem po dieti nadaljevala naprej s svojo dieto(nič sladkanih pijač, manj sladkarij in po 19 uri nič jest, pa mal več migat) z mojo dieto so šle kilce počasi dol in sem do sedaj s to dieto shujšala 4 kg-kar je skupaj 8 kg(in sem vsa srečna-brez trpljenja,razen prvih 14 dni) iz 72kg na 64 kg
idete UKC se nisem čisto držala in sem jedla vmes veliko zelenjave in nekaj sadja, ker nisem mogla zdržat
Ne mislim je hvalit, ker v osnovi res ni dobra, vendar meni je pomagala pri začetni vzpodbudi(da se je nekaj poznalo že na začetku, potem pa lepo zdravo in počasi)
Sej veste, vsaka mora najti svoj pravi način prehranjevanja-veliko uspehov
POZDRAVČEK
Partizanka, koliko pa si velika in stara?
Vesela sem za tebe in izgubljene kilograme. In prav imaš, ko praviš, da mora vsak najti svoj pravi način prehranjevanja in naj še jaz dodam- ne restrektivne diete.
Pozdravček Marika
kriza kaj vse si ne boste spomnili. ta prehrana je namenjena določnim ljudem v kliničnem ne pa da bi se uporabljala za dieto prebivalstva! v bolnici čisto vsak shujša p a ne zaradi hrane, malo ž esamo pol je tu psiha,….
tako da ne vem kdo si je to spomnil da je to prenesl v real life verjetno kaka ženska!